chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Hoe stuur je foto's van je smartphone door naar je notitiepagina?

  Eindgebruikers

  Wanneer je met je smartphone foto's neemt van het geprojecteerde scherm tijdens een toelichting, wil je die graag samen zetten met je notities. Office Lens is een kleine app ontwikkeld door Microsoft die je smartphone omtovert tot een draagbaar fototoestel en scanner gekoppeld aan je OneNote (of OneDrive voor Bedrijven, ....). 

  Deze app is gratis en beschikbaar voor Windows Phone, Android en iOS.
  Met Office Lens kun je onder andere foto's maken, maar ook documenten, rekeningen, etc. inscannen en deze opslaan in Word, PowerPoint of OneNote.

  1. Installeer de app Office Lens.
  2. Open de app Office Lens en geef deze toegang tot je camera door op Toegang toestaan te tikken.
  3. Selecteer het soort document dat je wilt scannen en kies uit Visitekaartje, Foto, Document, of Whiteboard office lens 2
  4. Leg het document dat je wilt inscannen onder je camera en tik op de rode Camera-knop. Je kunt de app zowel voor liggende als staande documenten gebruiken.  Je kan ook het scherm van een spreker fotograferen. Zelfs als je hier schuin voor zit, zal Office Lens het toch recht opslaan voor jou.
  5. Snijd de gescande afbeelding bij om de ongewenste delen te verwijderen en tik vervolgens op Gereed. Je afbeelding is nu klaar om geëxporteerd te worden naar een ander programma: Office lens
  6. Kies het formaat voor je gescande afbeelding: Word (.docx), PowerPoint (.pptx) of PDF (.pdf).  Of kies voor OneNote en bepaal in welk notitieblok en op welke pagina de afbeelding moet opgeslagen worden.

  Tip: als je ook de app OneNote op je smartphone installeert, kan je tijdens een seminarie dus enerzijds notities nemen met OneNote en anderzijds foto's maken met Office Lens en deze aan je notitiepagina toevoegen.  Super handig!