chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Hoe verander je manueel je aanwezigheidsstatus?

  Eindgebruikers

  Voor een groot deel wordt je aanwezigheidsstatus in Teams automatisch ingesteld. Deze automatische statuswijzigingen in Teams zijn gebaseerd op je activiteit (Beschikbaar, Afwezig), Outlook-agendastatussen (In een vergadering) of Teams-app-statussen (In een gesprek, Presenteren).

  Hoewel deze automatische instellingen ongetwijfeld nuttig zijn op een dagelijkse basis, is het goed om te weten dat ze handmatig kunnen worden aangepast. Hieronder vind je hoe je je status handmatig wil wijzigen en een overzicht van de manueel te wijzigen Teams-statussen.

  Je status handmatig wijzigen

  1. Klik in de rechterbovenhoek op je avatar (foto of initialen).
   Manuele aanwezigheidsstatus
  2. Klik onder je naam op je huidige status.
   Er wordt een klein venster met vijf mogelijkheden geopend.
  3. Selecteer de gewenste status.

  Handmatige statussen en hun betekenis

  Status

  Beschrijving

    BeschikbaarBeschikbaar

  Je bent online en beschikbaar. Standaard automatische instelling wanneer je niet in een vergadering of in gesprek bent. Kan ook handmatig worden ingesteld.

    BezetBezet

  Handmatige instelling voor als je het druk hebt en liever niet gestoord wordt. Bureaubladmeldingen zijn uitgeschakeld, maar je ontvangt nog steeds oproepen en chatberichten.

    Niet storenNiet storen

  Handmatige instelling voor het geval je niet gestoord wilt worden. Je ontvangt nog steeds chatberichten, maar er wordt geen bannermelding weergegeven. Inkomende oproepen worden naar je voicemail omgeleid.

    Zo terugZo terug

  Handmatige instelling voor een korte afwezigheid.

    Als afwezig weergevenAls afwezig weergeven

  Handmatige instelling voor als het moet lijken alsof je afwezig bent. Automatische instelling wanneer je 15 minuten inactief bent. Wordt gereset naar je vorige (automatische) status wanneer je de computer opnieuw activeert.

  Tips

  • Je kan je status ook bijwerken vanuit de opdrachtbalk. Typ /Afwezig, /Bezet, /Niet storen of /Beschikbaar om uw status in te stellen als Afwezig, Bezet, Niet storen of Beschikbaar.
   /bezet
  • Je ontvangt alle chatberichten die naar je worden verzonden in Teams, ongeacht je aanwezigheidsstatus.
  • Een aanwezigheidsstatus die handmatig ingesteld werd, blijft ongewijzigd tenzij er een automatische wijziging plaatsvindt, zoals voor een vergadering, of totdat je ze opnieuw handmatig wijzigt.
  • Als je wil dat Teams en Outlook het opnieuw overnemen, moet je de controle expliciet overhandigen: klik op je avatar > klik op je huidige status > klik op Status opnieuw instellen.