chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Hoe vermeld (tag) je iemand in een bericht of kanaal?

  Eindgebruikers

  Om er zeker van te zijn dat bepaalde personen je bericht lezen, kan je hen vermelden (ook wel taggen of ‘at-mention’ genoemd). Hiervoor typ je een ‘@’, gevolgd door de naam van die persoon. Teams herkent vrij snel wie je wil bereiken of geeft je enkele suggesties (vb. als je meerdere collega’s met dezelfde naam hebt). Je kan overigens niet enkel personen taggen, maar ook een team of kanaal.

  Wie en waar kan je taggen?

  Afhankelijk van waar je wil taggen, kan je een persoon, een kanaal of een heel team taggen. Je kan taggen in kanaalbericht of in een chatgesprek.

  In een nieuwe post of in een reactie op een post 

  1. Klik in het berichtveld en typ @, onmiddellijk gevolgd door (de eerste letters van) de naam van de persoon, het (openbaar) kanaal of het team.
   Let op:
   1. Je kan enkel personen taggen die lid zijn van het team. Als je iemand tagt in een post van een privékanaal, moet die persoon ook lid zijn van dat privékanaal.
    Hoe tag je iemand in een bericht of kanaal
   2. Een kanaal kan je enkel taggen op voorwaarde dat het een openbaar kanaal is en het kanaal tot hetzelfde team behoort als het team waarin je het bericht post. Wie het team actief volgt (en het niet verborgen heeft), krijgt een melding.
    Een kanaal taggen
   3. Bovendien kan je ook enkel een team taggen als je het bericht post in een kanaal van dat team.

  2. Maak je bericht af en druk op <ENTER>.

  In een chatgesprek


  In een één-op-éénchat kan je de andere logischerwijze niet taggen. Het is enkel in een groepschat dat het vermelden van een persoon interessant -en dus ook mogelijk- wordt. 

  De werkwijze is dezelfde als hierboven beschreven met dat verschil dat je in een chat enkel de personen kan taggen die in het chatgesprek zitten. Je kan dus ook geen team of kanaal vermelden.
  Taggen in een chatgesprek

  Tips

  • In de nieuwste versie van Teams is het typen van de @ niet meer nodig, op voorwaarde dat je voor- en achternaam met een hoofdletter begint. Na vijf letters getypt te hebben, vult Teams de naam aan of wordt er een keuzelijst aangeboden.
  • Als je langer dan een uur inactief bent in Teams, krijg je deze en andere meldingen binnen in je postvak.
  • Als het je niet lukt om een team of een kanaal te taggen, kan het zijn dat de teameigenaar deze mogelijkheid in de teaminstellingen heeft uitgeschakeld.