chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  De Vlaamse overheid maakt werk van een nieuw beleid rond rekrutering en selectie, dat sterk gekaderd is in een hedendaagse visie op HR.

  Werken bij de Vlaamse overheid

  Kansengroepen werven

  De Vlaamse overheid wil een weerspiegeling zijn van de samenleving, maar op dit moment heeft ze daarvoor nog te weinig personeelsleden van buitenlandse herkomst en medewerkers met een handicap of chronische ziekte in dienst. Op tal van manieren kunnen entiteiten werk maken van een grotere instroom van die kansengroepen.

  Erkennen van verworven competenties

  Erkennen van verworven competenties (EVC) geeft een persoon de mogelijkheid om de relevante kennis of (beroeps)ervaring te laten erkennen, onafhankelijk van de context waarin deze zijn verworven.

  Knelpuntfuncties

  In 2009 werd een lijst opgesteld met knelpuntfuncties binnen de diensten van de Vlaamse overheid en opgenomen in een ministrieel besluit.

  Voor de functies opgenomen in de lijst kan men bij aanwerving, indien vermeld in het vacaturebericht, afwijken van de diplomavoorwaarde in het Vlaams personeelsstatuut (behalve voor een gereglementeerd beroep).

  Ministerieel besluit van 15 juni 2009 houdende vaststelling van de knelpuntfuncties binnen de diensten van de Vlaamse overheid.

  Informatie voor selectoren

  Hieronder vindt u meer informatie over de dienstverlening van het Selectiecentrum en vindt u de nodige informatie en tools voor uw eigen procedures.

  Informatie voor juryleden

  Treed je binnen de diensten van de Vlaamse overheid op als jurylid tijdens een selectieprocedure? Wil je weten met welke zaken je best rekening houdt tijdens een jurygesprek? Concrete tips en praktische handvaten vind je terug op de webpagina 'Informatie voor juryleden'.

  Contact

  Selectiecentrum, Agentschap Overheidspersoneel

  Adres
  Herman Teirlinckgebouw
  Havenlaan 88, bus 42
  1000 Brussel
  België
  Telefoon
  02 553 01 08
  E-mail