chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Actueel

  De sperperiode in 2021

  Tijdens de RVV-sperperiode kan elke begunstigde of zijn leverancier zijn RVV-records aanpassen naar de nieuwe kadastrale toestand.

  Elk jaar verschijnt er een nieuwe versie van het Kadastraal percelenplan Vlaanderen (CadGIS). Bijgevolg moeten ook alle RVV-records aangepast worden aan deze nieuwe kadastrale toestand. Om begunstigden en leveranciers voldoende tijd te geven om hun RVV-records aan te passen aan de nieuwe kadastrale toestand gaat na de release van CadGIS bij Digitaal Vlaanderen de RVV-sperperiode in. Tijdens deze sperperiode kunnen RVV-records opgeladen worden voor zowel de huidige als de nieuwe kadastrale toestand. Pas na de sperperiode wordt er volledig overgeschakeld naar de nieuwe kadastrale toestand.

  In 2021 loopt de sperperiode van 23 augustus tot en met 3 oktober.

  Op 4 oktober 2021 schakelen we dan over naar de kadastrale toestand 01/01/2021. Op deze pagina en in deze nota vind je meer informatie over de sperperiode en de gevolgen voor de begunstigden en leveranciers.

  Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen geen begunstigde meer

  De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen is niet langer begunstigde voor de soorttypes Leegstand en Verwaarlozing. We merken echter dat nog heel wat RVV-records VMSW als begunstigde hebben. RVV-leveranciers vragen we daarom om hun records hierop na te kijken en de nodige aanpassingen zo snel mogelijk door te voeren. Dit kan reeds voor de sperperiode door een nieuw integraal bestand of verschilbestand op te laden.