chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.
  Met Sandbox Vlaanderen biedt de Vlaamse overheid een omgeving om veilig in te experimenteren met nieuwe producten en technologieën. Het doel? Een duurzame innovatiecultuur verankeren binnen de Vlaamse overheid door samen te werken met start-ups.

  De volgende Sandbox Vlaanderen showcase op 24 november 2021!

  ""

  Ga ervoor!

  It's a match! Vinden we start-ups met interessante voorstellen voor een entiteit, dan brengt Sandbox Vlaanderen beide partijen in contact met elkaar. Kennis over cases, bevindingen en realisaties worden gedeeld binnen de Vlaamse overheid en de Sandbox-community.

  Wat en voor wie

  Matchmaking tussen overheidsteams en innovatoren

  • Sandbox Vlaanderen brengt overheidsteams uit diverse beleidsdomeinen samen met innovatieve bedrijven. 
  • Sandbox Vlaanderen is opgevat als een permanente marktplaats. Innovatieve bedrijven en teams binnen de Vlaamse overheid vinden elkaar er makkelijk terug met het oog op samenwerking. 
  • Sandbox Vlaanderen draait rond het wendbaar maken van de Vlaamse overheid door meer te gaan experimenteren met nieuwe technologie. Denk maar aan apps om burgers vlotter inspraak te kunnen geven, toepassingen op basis van data die de Vlaamse overheid aanlevert, … .
  • Het is niet de bedoeling om nieuwe producten uit te vinden binnen de Sandbox. Eerder om bestaande innovatieve technologieën te testen. Door deze stap structureel in te bedden, komt een cultuurverandering op gang.

  Waarom

  Innovatie verweven in de werking van de Vlaamse overheid

  De Vlaamse overheid wil duurzaam innoveren. Sneller en beter het potentieel van nieuwe technologieën inschatten en nieuwe oplossingen introduceren in haar werking. Daartoe wil ze experimenteren, samen met innovatieve start-ups en ondernemers.  

  In korte experimenten gaan de Vlaamse-overheidsdiensten op zoek naar innovatieve oplossingen. De inzichten die ze verwerven kunnen ze gebruiken om via officiële lastenboeken gerichter en state-of-the-art oplossingen aan te kopen 

  Ideeën, inzichten en resultaten van experimenten worden gedeeld in een duurzame innovatie-communityEntiteiten hoeven zo niet telkens opnieuw het warm water uit te vindenZe kunnen verder bouwen op het werk van collega’s. Oozijn er synergiën mogelijk tussen entiteiten met gelijkaardige noden. 

  De Vlaamse overheid stimuleert mee de markt van innovatieve ondernemingen. Door start-ups kansen te bieden om hun nieuwe producten en diensten te valideren en verbeteren. 

  Welke overheidsdiensten doen mee? 

  Sandbox Vlaanderen is in een eerste fase matchmaker voor veertien verschillende entiteiten binnen de Vlaamse overheid, uit verschillende beleidsdomeinen. In de toekomst zal de werking uitgebreid worden naar andere entiteiten. 

  Veertien pioniers Sandbox Vlaanderen

  Binnen elke entiteit is een Sandbox-ambassadeur aangeduid. Hij/ zij is de verbindingspersoon (SPOC) tussen de entiteit en de Sandbox

  Overzicht Sandbox-Vlaanderen-ambassadeurs

  Resultaten van Sandbox-experimenten 

  Hier vind je een overzicht van lopende experimenten.  Hier vind je hier ook de resultaten van de experimenten die tot nu toe in de Sandbox werden uitgevoerd:

  • binnen welke entiteit
  • door welk team
  • met welke onderneming
  • een samenvatting van de resultaten en de verworven inzichten

  Herbekijk de Sandbox Vlaanderen showcase van 30 april 2021!

  Op 30 april stelden we in de voormiddag opnieuw een aantal van onze experimenten voor, tijdens de derde editie van onze Showcase. Daarnaast kwam je ook te weten waar de drie teams van het intrapreneurshiptraject ondertussen staan én stelden de start- en scale-ups zich voor op onze Start-up markt.

  Je kan de volledige Sandbox Vlaanderen Showcase opnieuw bekijken!

  Sandbox-Vlaanderen-community 

  Sandbox Vlaanderen organiseert twee maal per jaar een event waarop iedereen van de Vlaamse overheid welkom is. Ook start-ups die al deelnamen aan Sandbox Vlaanderen worden op deze events uitgenodigd. Projectteams van entiteiten en innovatieve ondernemingen stellen er hun experimenten van de voorbije zes maanden voor. Ideaal voor extra inspiratie en netwerking met Vlaamse-overheidsteams en start-ups!

  Blijf op de hoogte

  Wens je op de hoogte gehouden te worden van nieuws over Sandbox Vlaanderen en/ of wens je de challenges via e-mail te ontvangen, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief en/ of de challenges-nieuwsflits.

  Sandbox Vlaanderen contact

  Stephane Coppens, coördinator

  Adres
  Herman Teirlinckgebouw
  Havenlaan 88 busnummer 60
  1000 Brussel
  België
  Telefoon
  +32485309011
  E-mail
  Website