chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Seminarie Netwerk Statistiek Vlaanderen op 29 mei

  dinsdag, 29 mei 2018
  11:30 - 14:00
  VAC Herman Teirlinck - Zaal Toots Thielemans - Havenlaan 88 - 1000 Brussel

  Hoofdstatisticus Roeland Beerten zal een stand van zaken geven over de uitbouw van het netwerk Statistiek Vlaanderen en de rol van de partners in dat netwerk. Nadien geven enkele entiteiten aan welke stappen zij al gezet hebben in het vernieuwde statistieklandschap. Je kunt ook zelf je vragen stellen over het netwerk Statistiek Vlaanderen.

  Schrijf je nu in voor het seminarie

  Decentrale statistiekproductie

  Het netwerk heeft de opdracht om een gecoördineerd statistiekbeleid uit te werken en toe te passen. Een belangrijke uitdaging voor een gecoördineerd statistiekbeleid in Vlaanderen is de decentrale statistiekproductie: de verantwoordelijkheid voor Vlaamse openbare statistieken blijft bij de partners waar die statistieken ontwikkeld en geproduceerd worden.

  De afstemming tussen de partners gebeurt via een wettelijk kader, internationaal geldende principes en gezamenlijk gemaakte afspraken die voor iedereen binnen het netwerk van toepassing zijn. Zo wil het netwerk meer relevante statistieken produceren van hoge kwaliteit en vanuit een onafhankelijke positie. De entiteiten bereiden zich dan ook voor op die wijzigingen. We laten er enkele aan het woord.

  Meewerken aan Statistiek Vlaanderen?

  Statistiek Vlaanderen is een nieuw opzet. Wil jij in de komende jaren meewerken aan deze  transformatie om de huidige activiteiten rondom openbare statistiekproductie af te stemmen op het nieuwe wettelijk kader en de gezamenlijk gemaakte afspraken? Of wil je hiervan gewoon op de hoogte zijn? Dan ben je van harte welkom op 29 mei 2018!

  Schrijf je nu in voor het seminarie

  Lees meer over Statistiek Vlaanderen