chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Werkgroepen Stuurorgaan Vlaams Informatie en ICT-beleid

  Werkgroepen brengen vertegenwoordigers van de leden samen en voeren hun werkzaamheden uit onder toezicht en de controle van het stuurorgaan. Het stuurorgaan bepaalt hun opdrachtomschrijving.

  Overzicht

  Hieronder vind je een overzicht van de werkgroepen, wie het voorzitterschap zal opnemen en wat de beknopte opdrachtomschrijving is. De volledige opdracht en planning vind je in de nota die werd goedgekeurd op de zitting van 28 november 2017.

  Datamanagement (Hans Arents, AIV)

  De coördinatie van de aanmaak, het beheer, de uitwisseling, het gebruik en het hergebruik van gegevensbronnen en diensten optimaliseren.

  Authentieke gegevensbronnen (Ziggy Vanlishout, AIV)

  Het verfijnen van de bestaande erkenningsprocedure voor Vlaamse authentieke gegevensbronnen en het voorstellen van manieren om kandidaat authentieke gegevensbronnen beter te ondersteunen.

  Datastandaarden OSLO (Raf Buyle, AIV)

  De standaardisatie van: betekenis van de data, de syntax van de data, de technische standaarden voor de uitwisseling van de data en de metadata.

  Juridische zaken (Nathalie De Jaeger, AIV)

  De centrale coördinatie en opvolging van de werkzaamheden opdat de hele Vlaamse regelgeving tegen uiterlijk 24 mei 2018 aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is aangepast.

  Archief- en informatiebeheer (Dries Vandaele, HFB)

  Het concretiseren en uitwerking van kwaliteitscriteria en vertaling naar richtlijnen en standaarden met betrekking tot archief- en informatiebeheer.

  Informatieveiligheid (Paul De Vroede, HFB)

  De implementatie van informatiebeveiliging initiëren, beheersen, opvolgen en bijsturen op het niveau van de Vlaamse overheid.

  Digitale dienstverlening (Inge Lynen, AIV)

  Uitwerken van een aanbodmodel rond digitale dienstverlening, inclusief een aantal richtlijnen en ondersteuning bij de adoptie of handhaving ervan.

  Interbestuurlijke samenwerking (Luc Janssens, stad Lier)

  Het creëren van een gedragen afsprakenkader dat de spelregels schetst voor toekomstige interbestuurlijke digitaliseringsprojecten

  Cloud-strategie (Stefan De Smet, HFB)

  Opbouwen van een strategie voor de verdere uitbouw van clouddiensten en andere gerelateerde diensten binnen de gemeenschappelijke ICT-dienstverlening van HFB. Deze ad hoc werkgroep is opgericht op de zitting van 3 juli 2018: https://overheid.vlaanderen.be/oprichting-ad-hoc-werkgroep-cloudstrategie .