chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Programma

  Rode draad 

  In het Vlaanderen van morgen, is digitaal vanzelfsprekend. Bedrijven, maar zeker ook overheden in Vlaanderen zijn volop in transformatie om niet enkel digitaal te handelen, maar digitaal te zijn in een steeds meer digitale samenleving. Ze worden meer wendbaar, door slanke processen en met beslissingen powered by data. Ze werken sneller en slimmer, door de juiste technologie, datastromen en intelligentie. Ze maken hun dienstverlening persoonlijker, om burgers en ondernemers op maat te kunnen dienen.  

  Het Vlaanderen van morgen: digitaal in de kern, en in het hart. 

  Centraal op de Trefdag Digitaal Vlaanderen staan 3 sporen: 

  #Smart 

  Hoe kan technologie helpen om de levenskwaliteit in Vlaanderen te verhogen? In het eerste spoor #Smart verkennen we de mogelijke oplossingen en technologische innovaties om onze regio en onze steden slim te maken. Slim, omdat ze technologie en data gebruiken voor grote maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan zoals mobiliteit, milieu, gezondheid, leefkwaliteit, vergrijzing, etc… In dit spoor gaat het om realtime open data van sensoren, en om geografische open data en oplossingen. De stad en regio van de toekomst is verbonden, met betrouwbare netwerken en een open technisch platform als ecosysteem. Ontdek mee hoe een slimme overheid kan helpen een nog slimmere samenleving te creëren. 

  #Data 

  Technologie en data laten overheden efficiënter werken, automatiseren processen en verbeteren zo de dienstverlening naar burgers en bedrijven. De kracht van data beperkt zich echter niet tot de overheid zelf, maar strekt zich uit tot ver daarbuiten. Door data te delen binnen en buiten de overheid, door in te zetten op standaardisering en de uitbouw van kwalitatieve data, zijn we goed op weg naar één Vlaamse dataruimte: een ruimte waar data - door ze te delen - een hoge maatschappelijke meerwaarde genereert. Data beheren en delen komt echter ook met een verantwoordelijkheid. In het spoor #Data zetten we in op expertise en voorbeelden uit de praktijk, hoe de overheid op een verantwoorde manier “powered by data” kan worden. 

  #Experience 

  Overheidsdienstverlening langzaam en complex? Dat hoeft niet! Door vereenvoudiging, het samenbrengen van gegevens rondom de gebruiker, en het slim koppelen van data en processen, kan de overheidservaring iets heel persoonlijk worden, op maat van elke gebruiker. Ontdek in het spoor #Experience de nieuwste oplossingen en apps om overheden een betere en meer geïntegreerde beleving voor burgers, bedrijven en verenigingen te laten creëren. Persoonlijker, op maat, en liefst van al zo automatisch mogelijk. Digitaal: niet omdat het kan, maar omdat het beter is. 

  Over de drie sporen heen inspireert de Trefdag Digitaal Vlaanderen over innovatie, goede praktijken en de versterkende samenwerking tussen overheden onderling en overheid en privé. De uitdaging waar alle overheden voor staan, is hoe we voldoende snelheid kunnen maken in de digitale transformatie, om zo meer wendbaar te zijn voor de samenleving van morgen.  

  Laat u inspireren op de Trefdag Digitaal Vlaanderen en neem deel aan de grootste govtech community van Vlaanderen! 

  Programma 

  Met de rode draad als leidraad stellen we het programma vast. En dat begint intussen meer en meer vorm te krijgen. In de loop van juni vindt u het hier. Wilt u graag een seintje als het online staat?  Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief. 

  Inschrijven 

  Deelname aan de Trefdag is gratis, maar registratie is verplicht. Dat kan vanaf september. Schrijf u in op de nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte wanneer u zich kan registreren. Na registratie ontvangt u een bevestigingsmail.  

  Kort voor de Trefdag ontvangt u een toegangscode die u kan inscannen bij het binnenkomen. Vergeet deze niet voor een vlotte toegang aan het event.