chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Thema 1: Duurzaam

  Roadshow Het Facilitair Bedrijf - thema duurzaam

  Hoe zorgt Het Facilitair Bedrijf ervoor dat je duurzaam kan werken? Je ontdekt het tijdens de klantendag!

  Zo kom je ondermeer te weten hoe je entiteit duurzaam kan aankopen. Je leert op welke manier je oud kantoormeubilair nieuw leven kan inblazen. Je krijgt inzicht in hoe je de mobiliteit van je entiteit duurzaam kan organiseren ... 

  9:15 - 10:00

  Refurbishment: blaas je oude meubilair nieuw leven in en verduurzaam zo je interieur!

  Van archiefkast naar telefoonhoekje, van bureaustoel naar poef, van tafel naar zetel: 'gebruikt' is het nieuwe 'nieuw'! Het Facilitair Bedrijf sloot een contract om het oude meubilair van je entiteit te herstellen, hergebruiken of een volledig nieuw leven in te blazen. Iets voor jou?

  Spreker: Annelore Heirwegh, Team Aankoopcentrale

  Doelgroep: iedereen

  10:15 - 11:00

  Het kantoor van de toekomst: een blik vooruit

  Kantooromgevingen evolueren. Het ideale kantoor is een kind van zijn tijd. Maar hoe anticipeert Het Facilitair Bedrijf op toekomstige ontwikkelingen zoals de roep om duurzame werkplekken? We nemen je mee in onze zoektocht naar het kantoor van de toekomst. Hoe zal dat er uit zien - zowel aan de binnen- als aan de buitenkant?

  Spreker: Hannelore De Vries, Afdeling Bouwprojecten

  Hannelore De Vries (°1981) studeerde in 2004 af als licentiaat in de integrale productontwikkeling. In 2008 behaalde zij een masterdiploma in de architectuur, waarna zij zich verder verdiepte in het 'inclusief bouwen'. Gedreven door een diepgewortelde interesse in de mens en de overtuiging dat architectuur ten dienste moet staan van haar gebruikers, startte zij haar loopbaan als architect voor de zorgsector. In 2018 maakte zij de overstap naar Het Facilitair Bedrijf, waar zij als projectleider Studie en Coördinatie Bouwprojecten, dagelijks mee de fundering legt voor gebouwen ten dienste van de gebruikers van de toekomst. Wanneer zij niet bezig is het Vlaams patrimonium future-proof te maken, vind je haar besmeurd met houtskool achter haar tekenezel, of op zoek naar actie en avontuur in de ongerepte natuur.

  Doelgroep: iedereen

  11:15 - 12:00

  Op weg naar een duurzame mobiliteit

  De Vlaamse overheid dient haar mobiliteit te verduurzamen. Elke entiteit heeft echter een specifieke eigenheid, met onderscheidende kerntaken en activiteiten die andere vervoersnoden met zich meebrengen. Het Facilitair Bedrijf kan je helpen om stappen vooruit te zetten, op maat van jouw organisatie.

  Spreker: Carl Vranken, Dienstencentrum Het Facilitair Bedrijf

  Carl heeft 25 jaar ervaring in facility management en aankoop. Hij leidde voor Het Facilitair Bedrijf ondermeer de projecten Facilipunt en Dienstencentrum en deed de mobiliteitsstudie voor het Herman Teirlinck-gebouw. Carl leidt de afdeling Aankoopcentrale en Overheidsopdrachten.

  Doelgroep: Vlaamse overheid (niet van toepassing voor lokale besturen)

  13:00 - 13:45

  Roadmap duurzame facilities richting 2030

  Het Facilitair Bedrijf zet in op een duurzame dienstverlening wat resulteerde in een visie en plan van aanpak richting 2030. De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (SDG's) vormen het richtinggevend kader.
  In dialoog met zijn klanten wenst Het Facilitair Bedrijf deze visie te valideren en te versterken. Jouw kritische input en feedback zijn hierbij essentieel!

  Spreker: Johan Van Damme, Team Beleid

  Doelgroep: iedereen

  14:00 - 14:45

  VAC LEUVEN: Workshop integrale toegankelijkheid

  Deze sessie duurt 1:15' en zal eindigen om 15:15u in plaats van om 14:45u

  Hoe zorgt Het Facilitair Bedrijf ervoor dat zijn gebouwen integraal toegankelijk zijn? Kom ervaren wat het betekent wanneer een gebouw niet volledig toegankelijk is en doe inspiratie op om de toegankelijkheid te verhogen.

  Spreker: Kathleen Smolders (INTER)

  Doelgroep: iedereen

  VAC GENT: Bewegen op het werk

  Hoe krijg je de ambtenaar in beweging? HIIT@work biedt het antwoord! Kom af en probeer een High Intensity Interval Training aan den lijve!

  Spreker: Gebouwteam

  Doelgroep: iedereen