chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Thema 3: Inspirerend

  Klantedag thema inispirerend

  Het Facilitair Bedrijf inspireert je tot innovatieve oplossingen. Wil je horen hoe we future-proof oplossingen uitwerken? Ben je benieuwd naar de laatste ICT-trends? Kom dan zeker langs tijdens de klantendag!

  9:15 - 10:00

  Boost je informatiehuishouding met het informatiebeheersplan

  Elke overheidsinstantie heeft een schat aan informatie in huis, maar ziet vaak zelf door het bos de bomen niet meer. Over welke informatie beschik ik? Waar bevindt deze info zich? Hoe lang moet ik data bewaren? Hoe zit het met privacy, ..? Zijn dit herkenbare vragen voor jouw organisatie, kom dan kennismaken met het informatiebeheersplan!

  Een informatiebeheersplan helpt je om een overzicht te creëren en beheersregels te definiëren. Verwacht je aan een boeiende afwisseling tussen een toelichting van het beheersinstrument, de voordelen ervan en tips uit de praktijk. 

  Spreker: Jana Van Bouwel

  Jana Van Bouwel (°1991) studeerde geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen en archivistiek - hedendaags documentbeheer aan de Vrije Universiteit Brussel. Na een eerste werkervaring als project- en kwaliteitscoördinator bij het OCMW van Vilvoorde, maakte ze in 2015 de overstap naar de Coördinerende Archiefdienst. Daar geeft ze mee vorm aan diverse projecten gaande van herhuisvestingsprojecten en depotbeheer tot digitaal documentbeheer en adviesverlening rond o.a. informatiebeheersplannen. Vanaf 2018 is ze secretaris van de selectiecommissie Vlaamse overheid.

  Doelgroep: iedereen

  10:15 - 11:00

  Fouten maken is goed voor je brein

  Van fouten kan je leren. Soms schuilt in een fout al een nieuwe oplossing. En soms biedt een fout zelfs een beter resultaat dan het oorspronkelijke doel voor ogen! Aan de hand van een aantal voorbeelden zetten we innovatieve oplossingen van Het Facilitair Bedrijf in de kijker: een greep uit lessons learned en omdenkcases.

  Spreker: Stefanie Kerkhof, teamhoofd Klantenbeheer

  Doelgroep: iedereen

  11:15 - 12:00

  Future-proof dienstverlening, vandaag én morgen

  We worden geconfronteerd met een steeds sneller veranderende maatschappij. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze dienstverlening future-proof is én blijft. We geven graag een blik op hoe Het Facilitair Bedrijf de toekomst van zijn dienstverlening ziet.

  Sprekers: Esther De Schryver, Britt Gevers, Joffrey De Rouck, Afdeling Facilitair Management

  Doelgroep: iedereen

  13:00 - 13:45

  Alle wegen leiden naar Vilvoorde. Maak jouw papieren dossiers klaar voor het Depot

  Zijn de papieren klassementen in jouw organisatie onbeheerd, stoffig en/of moeilijk doorzoekbaar? Dan ben je van harte welkom in deze interactieve sessie!

  We vertellen je meer over wat het Depot te Vilvoorde kan betekenen als een veilige, professionele en duurzame bewaaromgeving voor jouw afgesloten dossiers. Nog nooit een archiefdoos geplooid of een overdrachtslijst van dichtbij gezien? Je leert onder de deskundige begeleiding van een depotmedewerker hoe jouw dossiers voor te bereiden.

  Sprekers: Charlotte Debruyne, Karen De Lathouwer

  Charlotte Debruyne (°1991) studeerde in 2015 af als master in de cultuurgeschiedenis na 1750 aan de Katholieke Universiteit Leuven. In 2016 behaalde ze het master-na-masterdiploma Archivistiek, Erfgoed en Hedendaags Documentbeheer. Aan het begin van haar carrière heeft Charlotte ervaring opgedaan bij de Vrije Universiteit Brussel, de Vlaamse overheid en de gemeente Overijse. In 2018 stapte ze over naar de Coördinerende Archiefdienst. Daar is ze verantwoordelijk voor uiteenlopende projecten waaronder het geven van opleidingen en het begeleiden van herhuisvestingsprojecten.

  Karen De Lathouwer (°1964) startte in 1999 bij Het Facilitair Bedrijf. Doorheen de jaren ontwikkelde ze zichzelf in uiteenlopende functies, gaande van chauffeur tot administratief medewerker. In 2010 ging ze aan de slag bij de Coördinerende Archiefdienst, waar ze mee de opstart van het Depot heeft voorbereid. Vandaag werkt Karen als operationeel coördinator van het Depot. Daar leidt zij het praktisch beheer van zo'n 26 lopende km dossiers in goede banen, samen met vijf depotmedewerkers.

  Doelgroep: Vlaamse overheid (lokale besturen kunnen geen gebruikmaken van de dienstverlening van het Depot Vilvoorde)

  14:00 - 14:45

  Werkplek van de toekomst: de digitale shift

  De digitale wereld staat niet stil. We passen ons continu aan om mee te zijn met de nieuwste technologische trends. In deze sessie krijg je zicht op recente nieuwigheden en te verwachten evoluties en veranderingen in de toekomst.

  Microsoft Teams, de nieuwe chatdienst van Microsoft, maakt het mogelijk om nog efficiënter samen te werken in teams. Notities nemen, vertalen ... gebeurt bijvoorbeeld automatisch tijdens digitale vergaderingen. HB-plus geeft een live demo. Mis deze kennismaking met je nabije toekomst niet!

  Spreker: Dave Geentjens & HB-plus

  Dave Geentjens werkt als programmamanger voor Het Facilitair Bedrijf. Hij is gepassioneerd door 'de nieuwe werkplek', deze passie wendt hij optimaal aan in zijn huidige rol binnen het programma Maximaal Digitaal.

  Doelgroep: iedereen