chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Thema 4: Professioneel

  Klantendag thema professioneel

  Wens je het energiebeheer van je entiteit te professionaliseren? Ken je de ICT-raamcontracten en -bouwstenen van Het Facilitair Bedrijf nog niet? Zin om in de wereld van Het Nieuwe Werken of advanced analytics te duiken? Het kan allemaal in volgende sessies rond het thema 'professioneel' tijdens de klantendag!

  9:15 - 10:00

  Hoe draag je met beter energiebeleid van je gebouwen bij aan de klimaatdoelstellingen?

  Om de klimaatdoelstellingen te realiseren is het nodig dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Dit brengt grote uitdagingen met zich mee op vlak van het beheer van kantoorgebouwen:

  • het reduceren van de energievraag,
  • de elektrificatie van het wagenpark,
  • de uitstap uit fossiele brandstoffen ... 

  Welke maatregelen neemt Het Facilitair Bedrijf om deze vraagstukken het hoofd te bieden? Deze infosessie is gestoeld op praktijkervaring die pijnpunten blootlegt. Zo krijg je een aanzet richting beter energiebeheer.

  Spreker: Tom Van Hover

  Tom Van Hover is sinds 2015 tewerkgesteld bij Het Facilitair Bedrijf als gebouwbeheerder van onder meer het VAC Gent en Brugge. Tijdens deze periode heeft hij meegewerkt aan de implementatie van de ISO 50001-norm en de uitrol van het laadpalenpark voor elektrische voertuigen. Met een achtergrond in elektromechanica en klimatisatie, en jarenlange ervaring op vlak van het beheer van grote kantoorgebouwen laat hij zijn technisch licht schijnen op het energiebeheer van de toekomst.

  Doelgroep: iedereen

  10:15 - 11:00

  Start 2 cloud: het cloud-adoptiepad

  Welke aanpak kan je toepassen om public-clouddiensten toe te passen? Welk stappenplan kan je hierbij volgen? Welke bouwstenen zijn er nodig? Dien je bepaalde beveiligingsmaatregelen te nemen? Heb je de nodige kennis en expertise in huis? Kom het te weten tijdens de klantendag.

  Sprekers:

  • Stefaan Becu
   Stefaan Becu werkt als programmamanager en lead architect binnen Het Facilitair Bedrijf.
  • HB-plus

  Doelgroep: focus op medewerkers Vlaamse overheid 

  De presentatie richt zich op IT-verantwoordelijken, architecten, projectleiders. Er is geen specifieke technische kennis vereist.

  11:15 - 12:00

  Workshop Ontwerp je eigen HNW-kantooromgeving

  Wil je graag meedenken over en werken aan de ideale werkomgeving volgens de principes van Het Nieuwe Werken? Dan is deze workshop iets voor jou. Na een korte toelichting over de verschillende bouwblokken, steek je zelf de handen uit de mouwen en mag je jouw eigen kantooromgeving vormgeven. In miniatuur althans!

  Spreker: Xavier Suykens

  Xavier Suykens (°1975) werkt bij de afdeling Bouwprojecten van Het Facilitair Bedrijf als consulent Het Nieuwe Werken, een rol die hem vanuit z’n opleiding als master in de architectuur en interesse voor innovatieve arbeidsorganisatieconcepten op het lijf geschreven staat. Wanneer hij als 'nieuwe man' niet in de weer is voor z’n gezin van drie vrouwen, kan je hem terugvinden in de open lucht: al sportend, of gewoon genietend van de prachtige fauna en flora die Vlaanderen te bieden heeft.

  Doelgroep: iedereen

  13:00 - 13:45

  Maak kennis met de ICT-raamcontracten en bouwstenen

  Zo snel maakte je nog nooit kennis met de ICT-bouwstenen en -raamcontracten van Het Facilitair Bedrijf. Ontdek wat het gemeenschappelijke ICT-aanbod kan betekenen voor jouw entiteit. Blik mee vooruit op het Programma 2022.

  Spreker: Filip Langenus, Team Klantenbeheer

  Doelgroep: iedereen - GETIPT VOOR LOKALE BESTUREN

  14:00 - 14:45

  Speeddate: raamcontracten facility en vastgoed

  Ontdek de raamcontracten van Het Facilitair Bedrijf tijdens een flitsende speeddate.

  Spreker: Anneleen Cosijn, Team aankoopcentrale

  Doelgroep: iedereen - GETIPT VOOR LOKALE BESTUREN