chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Thema 5: Samen

  Klantendag thema samen

  In de sessies rond het thema 'Samen' bekijken we hoe we de krachten kunnen bundelen. Verken bijvoorbeeld de wereld van het gemeenschappelijke Digitaal Archief. Leer hoe je kan samenwerken met Microsoft Teams. Help ons om onze raamcontracten beter af te stemmen op jouw noden.

  9:15 - 10:00

  Je kan het zo gek niet bedenken, het dienstencentrum van Het Facilitair Bedrijf brengt het voor jou in orde!

  Een voertuig op aardgas nodig? Of een muziekgroepje voor het personeelsfeest, de nieuwste iPhone bij een alternatieve provider, chocoladebonbons voor een collega?

  Kom luisteren naar wat je via het dienstencentrum allemaal kan bestellen. Sta versteld van hoe eenvoudig een aanvraag verloopt. Ontdek hoe Het Facilitair Bedrijf het nodige opzoekwerk verricht. Met resultaat: een oplossing volgens jouw wensen, zonder dat het je veel werk kost.

  Spreker: Robby Verbeeck, Dienstencentrum Het Facilitair Bedrijf

  Doelgroep: entiteiten Vlaamse overheid (niet van toepassing voor lokale besturen)

  10:15 - 11:00

  VAC Leuven en Het Facilitair Bedrijf in de kijker: weetjes & cijfers - alleen in Leuven

  VAC Gent en Het Facilitair Bedrijf in de kijker: weetjes & cijfers - alleen in Gent

  Alles wat je al ooit wilde weten over het VAC Leuven of het VAC Gent: van het aantal verkochte koffies in de koffiebar, het meest populaire broodje, de bezetting van het gebouw, en de entiteiten inclusief medewerkers die erin huizen, tot het energieverbruik, de gekste meldingen in Facilipunt, het overzicht van gevraagde diensten en technische interventies, en de toekomstvisie op het gebouw.

  Spreker: Patrick Geirnaert, Team Klantenbeheer

  Doelgroep: iedereen

  11:15 - 12:00

  Digitaal Archief Vlaanderen: een nieuwe bouwsteen voor Vlaanderen Radicaal Digitaal

  We leven in een digitale informatiemaatschappij en dat weerspiegelt zich ook in de werking van de overheden in Vlaanderen. Hoe zorgen we ervoor dat onze informatie duurzaam toegankelijk blijft, zo lang als nodig? Hoe blijft de bewaarde info rechtsgeldig?

  Het Facilitair Bedrijf biedt al vanaf 2020 een innovatieve oplossing. Tijdens deze sessie vertellen we je alles over de nieuwe dienstverlening die het Digitaal Archief Vlaanderen zal bieden, evenals over de opzet en het geplande tijdspad.

  Sprekers: Geert Mareels, Team Digitaal Archief Vlaanderen en Quincy Oeyen, Team Informatiebeheer

  Geert Mareels (°1962) is licentiaat Staats- en Bestuurskunde en licentiaat Politieke Wetenschappen. Hij was de e-governmentmanager van Vlaanderen van 2004 tot 2014. Tot maart 2019 was hij voorzitter van de Vlaamse Toezichtcommissie. Daarnaast leidde hij als projectleider drie Europese projecten met partners uit verschillende landen. Momenteel is hij aan de slag bij Het Facilitair Bedrijf als projectleider van het Digitaal Archief Vlaanderen.

  Quincy Oeyen (°1990) studeerde in 2012 af als 'master in de cultuurgeschiedenis na 1750' aan de Katholieke Universiteit Leuven. In 2013 behaalde hij het master-na-masterdiploma Archivistiek, Erfgoed en Hedendaags Documentbeheer. Zijn eerste werkervaring deed hij op bij het Agentschap Onroerend Erfgoed. In oktober 2014 stapte hij als beleidsondersteuner archief- en informatiebeheer over naar de Coördinerende archiefdienst van de Vlaamse overheid bij Het Facilitair Bedrijf. Zijn voornaamste taken situeren zich rond het opzetten van Digitaal Archief Vlaanderen en het uittekenen van het beleidsmatige (regelgeving)kader voor archief- en informatiebeheer in Vlaanderen.

  Doelgroep: iedereen - GETIPT VOOR LOKALE BESTUREN

  13:00 - 13:45

  Bepaal mee de catalogus van de raamcontracten

  Het Facilitair Bedrijf biedt tal van raamcontracten aan voor facilitaire goederen en diensten. Over de jaren heen wijzigde deze catalogus ingrijpend, en dat willen we ook graag zo houden: we zetten in de markt wat jij als klant het meest nodig hebt. Welke producten en diensten zijn volgens jou cruciaal? In deze sessie gaan we samen met jou na hoe de ideale catalogus eruitziet. 

  Spreker: Anneleen Cosijn, Team Aankoopcentrale

  Anneleen is portfoliobeheerder van de aankoopcentrale van Het Facilitair Bedrijf. Anneleen zorgt onder andere voor de planning van de aankoopprojecten en de communicatie van de raamcontracten. In nauw contact met de klantenbeheerders en de productmanagers probeert zij vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen.

  Doelgroep: iedereen

  14:00 - 14:45

  Pak jouw onderhoud en energievraagstukken aan samen met Het Facilitair Bedrijf en het Vlaams Energiebedrijf

  Facilitatie energieprestatiecontract (EPC) - VEB

  Ook bij het Vlaams Energiebedrijf (VEB) kan je terecht voor energiebesparende maatregelen. Tijdens deze sessie licht het VEB toe wat er op het schap ligt. Eén bijzonder bestek wordt nader toegelicht: bij een energieprestatiecontract staat de energiebesparing die de dienstenleverancier (ESCO) moet realiseren vooraf contractueel vast. VEB werkte zo'n contract onder andere uit voor Stad Geel en deSingel, en zoomt tijdens de presentatie nader in op EPC.

  Sprekers: VEB en Afdeling Technisch Beheer

  Doelgroep: iedereen