chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Algemeen

  Trefdag Digitaal Vlaanderen

  Dé govtech-community van Vlaanderen

  De overheid van morgen, die bouwen we vandaag. Digitalisering stond nooit hoger op de agenda’s. Bedrijven én overheden versnellen hun transformatie om niet enkel digitaal te handelen maar digitaal te zijn in een steeds meer digitale samenleving. Ze worden meer wendbaar, door slanke processen en met beslissingen powered by data. Ze werken sneller en slimmer, door de juiste technologie, datastromen en intelligentie. Ze maken hun dienstverlening persoonlijker en "low touch", om burgers en ondernemers op maat en zoveel mogelijk proactief te kunnen bedienen. Vlaanderen innoveert met slimme data pods waar persoonsgegevens veilig gedeeld kunnen worden en burgers en bedrijven zelf beslissen wat er met hun data gebeurt. Vlaanderen gaat voluit voor digitaal.

  Trefdag Digitaal Vlaanderen 2021 - #TDV21

  De Trefdag Digitaal Vlaanderen 2021 gaat opnieuw door, en hoe! We maken er een 3-daagse van. Hou 24, 25 en 26 november alvast vrij in jouw agenda. We spreken af op onze vertrouwde stek in het Gentse ICC. We zullen er alles aan doen om, in alle veiligheid, een real live event op te zetten. Wie kijkt er niet naar uit om opnieuw echt te kunnen netwerken? Wij hopen alvast dat het zal kunnen tegen eind november…

  Digitale transformatie voor de overheid van morgen - 4 sporen centraal

  #Smart

  Hoe kan technologie helpen om de levenskwaliteit in Vlaanderen te verhogen? In het eerste spoor #Smart verkennen we de mogelijke oplossingen en technologische innovaties om onze regio en onze steden slim te maken. Slim, omdat ze technologie en data gebruiken voor grote maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan zoals mobiliteit, milieu, gezondheid, leefkwaliteit, vergrijzing, etc… In dit spoor gaat het om realtime open data van sensoren, en om geografische open data en IoT oplossingen. De stad en regio van de toekomst is verbonden, met betrouwbare netwerken en een open technisch platform als ecosysteem. Ontdek mee hoe een slimme overheid kan helpen een nog slimmere samenleving te creëren.

  #Data

  Technologie en data laten overheden efficiënter werken, automatiseren processen en verbeteren zo de dienstverlening naar burgers en bedrijven. De kracht van data beperkt zich echter niet tot de overheid zelf, maar strekt zich uit tot ver daarbuiten. Door data te delen binnen en buiten de overheid, door in te zetten op standaardisering en de uitbouw van kwalitatieve data, zijn we goed op weg naar één Vlaamse dataruimte: een ruimte waar data - door ze te delen - een hoge maatschappelijke meerwaarde genereert. Data beheren en delen komt echter ook met een verantwoordelijkheid. In het spoor #Data zetten we in op expertise en voorbeelden uit de praktijk, hoe de overheid op een verantwoorde manier datagedreven kan worden.

  #Low touch

  Overheidsdienstverlening langzaam en complex? Dat hoeft niet! Door vereenvoudiging, het samenbrengen van gegevens rondom de gebruiker, en het slim koppelen van data en processen, kan de overheidservaring iets heel persoonlijk worden, op maat van elke gebruiker. Ontdek in het spoor #Low touch de nieuwste oplossingen en apps om overheden een betere en meer geïntegreerde beleving voor burgers, bedrijven en verenigingen te laten creëren. Persoonlijker, op maat, en liefst van al zo automatisch of "low touch" mogelijk. Digitaal: niet omdat het kan, maar omdat het beter is.

  #Pods

  Vlaanderen staat wereldwijd aan de top als het gaat om nieuwe en innovatieve oplossingen om persoonsgegevens te delen. In het spoor Pods (Personal Online Data stores) verkennen we de toekomst én kijken we naar wat er vandaag al mogelijk is met standaarden zoals Solid en andere oplossingen om gevoelige gegevens van burgers en bedrijven vlot te laten samenwerken. Door burgers en bedrijven de controle te geven over hun eigen gegevens, zal Vlaanderen morgen meer dan ooit een samenleving "powered by data" worden.

  De TDV21 inspireert

  Over de vier sporen heen inspireert de Trefdag Digitaal Vlaanderen over innovatie, goede praktijken en de versterkende samenwerking tussen overheden onderling en overheid en privé. De uitdaging waar alle overheden voor staan, is hoe we voldoende snelheid kunnen maken in de digitale transformatie, om zo meer wendbaar te zijn voor de samenleving van morgen.

  Laat je inspireren op de Trefdag Digitaal Vlaanderen en neem deel aan de grootste govtech community van Vlaanderen!

  Blijf op de hoogte

  Wil je alles weten over de Trefdag Digitaal Vlaanderen 2021? Schrijf dan in op onze nieuwsbrief