Twee nieuwe diensten beschikbaar op het MAGDA-platform

Sinds oktober 2015 zijn er twee nieuwe diensten beschikbaar op het platform voor Maximale GegevensDeling tussen Administraties en Agentschappen (MAGDA).

Het gaat om het ZoekPerceel 2.0 en GeefEigendomstoestanden 2.0. De toegevoegde diensten maken gebruik van de gegevens van Algemene Administratie van de PatrimoniumDocumentatie (AAPD). De AAPD beheert de authentieke bron van perceelgegevens. Wanneer een gebruiker een bepaalde aanvraag uitvoert, zorgt het MAGDA-platform voor een rechtstreekse connectie met deze authentieke bron. Het levert vervolgens de gevraagde gegevens af aan de gebruiker.

ZoekPerceel 2.0

Via de webservice “ZoekPerceel 2.0” ontvangt een gebruiker een reeks percelen die voldoen aan de opgegeven criteria, op basis van een aantal opgegeven perceelidentificatiegegevens. Samen met alle kenmerken van deze opgevraagde percelen, zoals de unieke identificatie, de aard en het adres van het perceel.

GeefEigendomstoestanden 2.0

Via de webservice “GeefEigendomstoestanden 2.0” ontvangt de gebruiker de eigendomstoestanden van één bepaald perceel. De eigendomstoestand bevat onder andere volgende informatie over het perceel:

  • de kadastrale legger,
  • het kadastraal inkomen,
  • de aard van het perceel,
  • de eigenschappen van de bebouwing op het perceel de eigenaars en hun zakelijke rechten.

Hoe kan je gebruiken maken van deze webdiensten?

Om deze webservice effectief te mogen gebruiken moet er voldaan worden aan een aantal voorwaarden, met name:

Wat is het MAGDA-platform precies?

Het MAGDA-platform zorgt voor de ontsluiting van authentieke gegevensbronnen (federale en Vlaamse) en de uitwisseling van gegevens. Hierdoor wordt het principe van het ‘éénmalig inzamelen, meervoudig (her)gebruiken van gegevens’ stap voor stap gerealiseerd.

Meer info?

Voor meer informatie over het MAGDA-platform en de nieuwe diensten kan je terecht bij de MAGDA Helpdesk.