chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  URL-strategie?

  Ten laatste op 1 juli 2023 moeten alle websites en toepassingen van de Vlaamse overheid terug te vinden zijn op een url die start met vlaanderen.be. Op deze pagina's vind je alles over de voorwaarden, de uitzonderingen, de timing en de technische informatie.

  Hoe vraag ik een vlaanderen.be-url aan?

  Je kunt je url aanvragen bij Informatie Vlaanderen, het agentschap dat de url-strategie beheert. Informatie Vlaanderen bekijkt je aanvraag en zorgt ervoor dat de nieuwe url wordt aangemaakt. Daarna neem jij het weer over. Je bouwt dus zelf de navigatiestructuur van je website verder uit.

  Hoe werkt het?

  Waarschijnlijk is jouw website nu bereikbaar via een url als www.domeinnaam.be. Onder de url-strategie wordt de url dan iets als www.vlaanderen.be/naam. Die naam noemen we de namespace. Tijdens de migratie naar de nieuwe url breng je alle content eerst over naar www.domeinnaam.be/namespace. De technologie die we gebruiken, vervangt als het ware het eerste stuk van die url ("www.domeinnaam.be") door www.vlaanderen.be. De structuur die je erachter hebt gebouwd, verandert niet.