chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Webkaarten vastgoed Vlaamse overheid

  De vastgoeddatabank biedt een inventaris van het vastgoed van de Vlaamse overheid. Door middel van webkaarten is de informatie van de gebouwen en gronden vlot raadpleegbaar op het internet. Deze webkaarten tonen zowel de gebouwen en gronden die in eigendom zijn van een entiteit van de Vlaamse overheid (of bijvoorbeeld in vruchtgebruik) of gehuurd worden. De webkaarten worden aangeboden door middel van de portalen Geopunt of VO-maps.

  Webkaarten vastgoed

  De webkaarten zijn vrij toegankelijk voor iedereen. De vastgoeddata kunnen telkens getoond worden op een ‘basiskaart’ naar keuze (plattegrond, luchtfoto, hybride). Ook delen via sociale media is mogelijk, net zoals het printen van de zoekresultaten.

  Geopunt en VO-maps

  Toepassingen

  Het gebruik van webkaarten heeft vele voordelen. Zo kunnen de webkaarten gecombineerd worden met andere GIS-lagen, kan een eigen webkaart vrij intuïtief samengesteld worden en kan de informatie gelezen worden door middel van een van de verschillende, vrij beschikbare webapplicaties.

  Data combineren

  Door het samenbrengen van datasets is het mogelijk alle beschikbare gegevens te zoeken met één enkele vraag. Alle gegevens zijn bovendien gekoppeld, waardoor makkelijker nieuwe relaties tussen de data ontdekt kunnen worden. De data kunnen gecombineerd worden met Excel en KML-bestanden, GIS-kaarten op de geoportalen of met externe webkaarten via Web Map Services (WMS).

  Eigen webkaarten maken

  Opzoekingen in jouw specifiek domein, annotaties die je regelmatig opnieuw wil raadplegen, conclusies die je met anderen wil delen… Je kunt het opslaan in je eigen webkaart. Deze kun je desgewenst publiek openstellen of zichtbaar maken voor slechts enkele gebruikers. De bouwstenen vind je op VO-maps.

  Webkaarten vergelijken

  Er zijn verschillende applicaties voorhanden in VO-maps. Een ervan laat het vergelijken van webkaarten toe, door ze gelijktijdig naast elkaar te plaatsen. Daarbij kan er ingezoomd worden op een locatie, die vervolgens in de drie kaarten weergegeven wordt op dezelfde schaal. Hoe je dat doet, verneem je stap voor stap in de presentatie 'webmappen vergelijken'.