chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Aan de slag met de module Rekrutering

  Wil je weten hoe de module Rekrutering van Vlimpers werkt? Met deze module laat je een deel van de selectieprocedures digitaal verlopen. Zo evolueert de Vlaamse overheid stap voor stap naar een digitale manier van solliciteren en rekruteren. Enkel klanten van Vlimpers kunnen de module gebruiken.

  Voor wie?

  • Je bent HR-verantwoordelijke of selectieverantwoordelijke. Het maakt hierbij niet uit of je departement of agentschap de selectieprocedures wel of niet laat uitvoeren door het Selectiecentrum van het Agentschap Overheidspersoneel.  
  • Of je bent leidinggevende en start via je HR-verantwoordelijke een selectieprocedure op om een nieuw teamlid aan te werven.
  • Of je bent jurylid in een selectieprocedure via de module Rekrutering van Vlimpers.
  • Je departement of agentschap is klant van Vlimpers.

  Wat is de module Rekrutering?

  De module Rekrutering van Vlimpers is een toepassing waarmee selectieprocedures digitaal verlopen. Kandidaten kunnen online solliciteren en een profiel aanmaken waarmee ze al hun sollicitaties kunnen opvolgen. Personeelsleden van de Vlaamse overheid die willen solliciteren, kunnen hun profiel beheren via Vlimpers. Selectieverantwoordelijken kunnen vacatures digitaal aanmaken en beheren in de toepassing.

  Goed om te weten:

  • Selectieverantwoordelijken en HR-verantwoordelijken vinden de module Rekrutering terug op de startpagina van Vlimpers via het hamburgermenu.
  • Personeelsleden kunnen lopende vacatures raadplegen via het Loopbaancentrum op de startpagina van Vlimpers via het hamburgermenu.
  Waar vind je meer informatie over rekrutering en selectie?

  Zoek je als selectieverantwoordelijke meer informatie over de dienstverlening van het Selectiecentrum van AgO of over de verschillende stappen in het selectieproces?

  Lees meer:

  Wanneer wordt de module Rekrutering van Vlimpers uitgerold?

  De uitrol van de module Rekrutering verloopt gefaseerd. Sinds juni 2019 beheren de selectieverantwoordelijken bij AgO de vacatures digitaal in de module Rekrutering. HR-verantwoordelijken of selectieverantwoordelijken in de entiteiten gebruiken de module om vacatures digitaal aan te vragen. Vanaf begin oktober 2019 zullen ook selectieverantwoordelijken in agentschappen en departementen die hun eigen selectieprocedures opvolgen met de nieuwe module Rekrutering van start gaan.

  Lees meer over de planning van de uitrol van de verschillende modules op de webpagina 'Project Personeelpunt'

  Informatie voor HR-verantwoordelijken

  Als selectieverantwoordelijke of HR-verantwoordelijke in een departement of agentschap kun je vacatures voortaan digitaal aanvragen via de module Rekrutering van Vlimpers. Je kunt nadien de vacature digitaal opvolgen. Op langere termijn kun je als selectieverantwoordelijke de vacature ook zelf aanmaken in de module Rekrutering van Vlimpers. 

  Wil je een vacature digitaal aanvragen? Raadpleeg dan de snelstartkaart ‘Vacature aanvragen’ onderaan deze webpagina.

  Opgelet: ben je klant van het Selectiecentrum en wil je een vacature digitaal aanvragen via de module Rekrutering van Vlimpers, maar werk je nog niet met de module Profielbeheer van Vlimpers? Dan moet je toch eerst enkele velden invullen en een functie aanmaken in de module Profielbeheer.

  Hoe verloopt het proces voor interne en externe kandidaten?
  • Vacatures op werkenvoorvlaanderen.be

  Zowel medewerkers van de Vlaamse overheid als externe kandidaten vinden alle vacatures op werkenvoorvlaanderen.be. Vacatures die via het selectiecentrum van AgO worden opgevolgd, zijn al digitaal. Andere vacatures verlopen voorlopig nog via een Word-formulier.

  • Digitale vacatures

  Medewerkers die toegang hebben tot Vlimpers solliciteren via een knop bij de vacature. Ze komen terecht in het loopbaancentrum in Vlimpers waar ze via hun profiel kunnen solliciteren. Bij hulp en ondersteuning vind je een instructievideo voor medewerkers met toegang tot Vlimpers. De instructievideo staat ook op werkenvoorvlaanderen.be.

  Medewerkers die geen toegang hebben tot Vlimpers en externe kandidaten solliciteren via een online formulier. Zij kunnen een profiel opmaken en bewaren. Dit blijft toegankelijk via werkenvoorvlaanderen.be. Bij hulp en ondersteuning vind je een instructievideo voor externe kandidaten en medewerkers zonder toegang tot Vlimpers. De instructievideo staat ook op werkenvoorvlaanderen.be.

  Informatie voor leidinggevenden en juryleden

  Heb je als leidinggevende een vacature aangevraagd bij je HR-verantwoordelijke? Dan is het mogelijk dat ook jij de vacature moet goedkeuren. Je vindt meer informatie in de snelstartkaart 'vacature goedkeuren'.

  Ben je jurylid in een selectieproces? Dan heb je via het vacature overzicht toegang tot de kandidaten. Je vindt meer informatie in de snelstartkaart 'vacature overzicht'.

  Oude Vlimpers-module Vacaturemarkt

  De module Rekrutering van Vlimpers zal de oude Vlimpers-module Vacaturemarkt vervangen.

  Hulp en ondersteuning

  Snelstartkaarten

  Instructievideo's

  Instructievideo module Rekrutering - interne kandidaten (met toegang tot Vlimpers)

  Instructievideo module Rekrutering - externe kandidaten

   

  Instructievideo module Rekrutering - sollicitatie en selectieproces

   

   

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  • Ben je kandidaat voor een functie en heb je een vraag? Contacteer dan de selectieverantwoordelijke die je in de vacature terugvindt.
  • Ben je selectieverantwoordelijke of jurylid en is je departement of agentschap klant van het Selectiecentrum van AgO? Log dan een case via Schakel naar het specialisme ‘Rekrutering en selectie’.
  • Technische problemen of vragen? Log dan een case via Schakel naar het specialisme ‘Technisch probleem’.

  Suggesties?

  Heb je aanvullingen of een opmerking over deze webpagina? Meld je suggestie(s).