chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Wat is het Organisatieregister?

  De publieke sector in Vlaanderen is een zeer divers landschap. Drie formele bestuursniveaus en legio samenwerkingsverbanden, semi-publieke instellingen en organisaties in de marge van de overheid leiden tot een enorme complexiteit.

  Om inzicht te krijgen in de publieke dienstverlening in Vlaanderen, om snel en eenvoudig in contact te komen met de juiste partij in de publieke sector en om simpelwel een inzicht te krijgen in de publieke sector zelf, is een overzicht van die complexiteit noodzakelijk.

  Met het Organisatiesregister, oftewel Wegwijs Organisatie, beheert Informatie Vlaanderen een register van die publieke organisaties. Vertrekkende vanuit de vele regelgeving beheert elke overheidsdienst zijn/haar eigen informatie.

  Voor het beheer van die gegevens in het Organisatieregister werd een nieuwe applicatie gebouwd. Om deze applicatie verder toe te lichten aan de beheerders organiseren we een opleiding:

  Meer informatie over het organisatieregister

  Kijk ook eens op https://overheid.vlaanderen.be/wegwijs voor meer info over het register of duik er zelf in op https://wegwijs.vlaanderen.be.