Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Webuniversum is het overzicht van oplossingen en componenten die u kunt gebruiken om uw digitale site of toepassing te bouwen, zoals het Webplatform, de Global Header en Footer of de webcomponenten.

Het Webplatform Vlaanderen wordt dé referentie voor alle Vlaamse overheidsorganisaties die hun digitale dienstverlening eenvoudiger, beter herkenbaar en optimaal toegankelijk willen maken voor hun klanten en voor de burgers. U vindt er alle technische bouwblokken, voorschriften en richtlijnen die voldoen aan de meest recente digitale en gebruikersstandaarden. Voor toepassingen en applicaties die Webplatform nog niet kan ondersteunen, kunt u gebruikmaken van de webcomponenten.

De webcomponenten worden dan ook beschouwd als een onderdeel van de totaaloplossing Webplatform, en kunnen enkel gebruikt worden indien u nu of in de nabije toekomst met uw informatieve communicatie instapt in Webplatform.

Indien u gebruik wilt maken van deze oplossingen of componenten, of bijkomende informatie wenst, kunt u contact opnemen met de servicedesk van Informatie Vlaanderen.

Webcomponenten versie 2 niet meer gebruiken

Versie 2 van de webcomponenten wordt niet verder ontwikkeld en zal op termijn helemaal uitgefaseerd worden. Gebruik deze versie niet meer voor nieuwe projecten. We ontwikkelden een verbeterde versie 3, beschikbaar via NPM en met gedetailleerde technische informatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de servicedesk van Informatie Vlaanderen.

Meer informatie