chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Stand van zaken

  Authentieke bron

  Op vraag van de stuurgroep GDI-Vlaanderen werd in samenwerking met andere overheidspartners een middenschalig wegenbestand ontwikkeld, dat op termijn kan uitgroeien tot een nieuwe authentieke geografische gegevensbron.

  In 2011 is de conceptuele ontwikkeling afgerond en is een samenwerkingsovereenkomst met het Nationaal Geografisch Instituut bekrachtigd. In 2012 is een bestek uitgeschreven voor de initiële aanmaak van het Wegenregister op basis van de wegassen uit het GRB en het ITGI wegenbestand van het NGI.. Een eerste versie van het Wegenregister werd beschikbaar gesteld op 30 april 2014. Sindsdien is van alle openbare wegen in Vlaanderen de geografische informatie en bijhorende attribuutinformatie op uniforme wijze opgenomen en toegankelijk voor deelnemers GDI-Vlaanderen en netbeheerders. (Commercieel) hergebruik moet nog geregeld worden. Bij het gebruik van de data geldt volgende bronvermeldingsplicht: copyright Informatie Vlaanderen copyright NGI

  Inhoud

  Bekijk de beschrijving van de verschillende entiteiten en attributen in het Wegenregister op onze site.

  Het Wegenregister kan worden gedownload in de catalogus van de downloadtoepassing onder de categorie ‘Vervoer’. De aangeboden wegsegmenten dragen naast statische attributen (bv. status, wegcategorie, ...) ook dynamisch gesegmenteerde attributen (aantal rijstroken, wegbreedte, wegverharding). Door bepaalde weggerelateerde informatie dynamisch toe te kennen worden de wegsegmentidentificatoren zo stabiel mogelijk gehouden.

  Vervolgtraject

  Het Wegenregister is nu nog een op zich staan product maar zal in de komende jaren meer en meer deel gaan uitmaken van het stelsel van authentieke geografische gegevensbronnen; de basisregisters. Om het Wegenregister up-to-date te houden moeten andere basisregisters hun informatie over wegen in het Wegenregister bijhouden. Om dit te kunnen doen start Informatie Vlaanderen met een project dat ervoor zorgt dat alle wegeninformatie op slechts één plek kan terechtkomen: in het Wegenregister.

  Vragen?

  Nog vragen, kijk op de lijst met veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ).