chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Welkom, de startersgids van de Vlaamse overheid

  Als nieuw personeelslid bij de Vlaamse overheid valt er heel wat te ontdekken. Hoe zit de organisatie in elkaar? Wat mag je verwachten van je werkgever? En wat verwacht zij van haar personeelsleden? Welkom, de nieuwe startersgids van de Vlaamse overheid, wijst de weg.

  Welkom is een leuk en gebruiksvriendelijk spel. Het heeft me als nieuwkomer geholpen om een overzicht te krijgen v/d werking en de structuur van de Vlaamse overheid. Ik vind het ook een meerwaarde dat ik het nog kan raadplegen als ik snel info nodig heb
  Eva Vanhaeren, Toerisme Vlaanderen

  Interactief en flexibel

  De online startersgids is gratis en toegankelijk voor iedereen, maar richt zich specifiek tot nieuwe personeelsleden. Verschillende collega’s leiden je virtueel rond door de Vlaamse overheid en leren je zo de organisatie kennen.

  Welkom is opgebouwd als een interactief spel met vraag en antwoord. Geen droge kost dus, wel realistische situaties vanop de werkvloer. Op het einde test je je kennis met een quiz.

  Je bekijkt de tool waar en wanneer dat voor jou past. Plaats- en tijdsonafhankelijk, in een of meerdere keren. Het duurt ongeveer twee uur om de startersgids volledig te doorlopen.

  Je kiest ook zelf op welke onderwerpen je dieper ingaat. Volgende thema’s komen aan bod:

  • De Vlaamse overheid en haar waarden
  • Mijn loopbaan en verloning
  • Vorming en ontwikkeling
  • Werken bij de Vlaamse overheid
  • Handig om te weten

  Waarom deze online startergids?

  Een goed onthaal van nieuwe personeelsleden maakt deel uit van het HR-beleid van de organisatie. De Vlaamse overheid verwelkomt elk jaar gemiddeld 1200 starters.

  Entiteiten zijn zelf verantwoordelijk voor het onthaal van nieuwe medewerkers, maar kunnen de startersgids daar nu ook voor inzetten. Welkom biedt informatie die relevant is voor alle personeelsleden van de Vlaamse overheid.

  "Het is een meerwaarde dat basiskennis van de Vlaamse overheid centraal en digitaal wordt aangeboden, zodat we als entiteit niet bij elke indiensttreding opnieuw dezelfde info moeten geven. De startersgids is een mooie aanvulling op onze eigen onthaalactiviteiten. Ik vind het ook een voordeel dat elke starter door eenzelfde ‘onthaalbad’ gaat. Ik hoop dat dat versterkend werkt voor het eenheidsgevoel en voor de samenwerking tussen entiteiten."

  Ellen Wijnen, Departement LNE

  De Vlaamse overheid kiest voor innovatieve e-learning zodat nieuwe medewerkers snel en op een efficiënte manier vertrouwd raken met hun werkgever. Bovendien is Welkom een handige referentie om snel alle belangrijke websites terug te vinden. De startersgids betrekt hen bij de organisatie en bevordert een positieve start.

  Ook voor wie al een tijdje bij de Vlaamse overheid werkt, kan Welkom interessant zijn: test je kennis en wie weet ontdek je nog nieuwigheden. Moet je een bepaald aspect van de Vlaamse overheid voorstellen? Ook daarvoor kan je een van de modules gebruiken.

  Ontdek de startersgids in 3 stappen

   Ga naar de Academie van Kind en Gezin. Kind en Gezin is een van de vele organisaties van de Vlaamse overheid, en gastheer voor 'Welkom'. 

   • Maak een account aan. Je krijgt een e-mail. Bevestig je registratie via de link.
   • Klik op ‘Starten bij de Vlaamse overheid’ in het aanbod.
   • Opgelet: je moet pop-ups toestaan in je browser.

   Nu ben je klaar om de startersgids 'Welkom' te ontdekken.

    

   Welkom de startersgids

   Meer informatie

   Heb je nog vragen over de startersgids? Contacteer Lars Hegemann van het Agentschap Overheidspersoneel.