chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Inschrijfformulier De werkvloer anno 2018

  De inschrijvingen zijn afgesloten! Indien je nog interesse zou hebben, stuur een mailtje met vermelding aan welke workshop je wil deelnemen naar diversiteitsbeleid@vlaanderen.be.

  Werk aan je vaardigheden en talenten, word bewust van gendermechanismen en zorg zo mee voor een beter genderevenwicht. Op deze inspirerende namiddag 'De werkvloer anno 2018' staat gender op de werkvloer centraal.

  Voor wie en door wie?

  Deze inspirerende namiddag 'De werkvloer anno 2018' staat open voor alle personeelsleden van de Vlaamse overheid en werd georganiseerd door de Dienst Diversiteitsbeleid.

  Praktische info

  Datum: dinsdag 6 maart 2018

  Tijdstip: 13.30 - 16.30 uur

  Locatie: onthaal in de Polyvalente ruimte, Herman Teirlinckgebouw te Brussel

  Programma

  13.30 uur: Welkomstwoord door Vlaams Diversiteitsambtenaar Michiel Trippas

  14 uur: Parallelle workshops: versterk je competenties op de werkvloer anno 2018.

  Workshop ouderschap – Je hebt kinderen. Je partner ook? Wie maakt er carrière?

  Ontdek tijdens deze workshop hoe je anders kan omgaan met je tijd als werkende ouder. Wat wil je écht na deze levensveranderende gebeurtenis? Hoe stel je je prioriteiten en hoe kijk je naar die kritische innerlijke stem die je met een schuldgevoel opzadelt? Leer om je kijk op deze levensfase aan te passen en zo meer te leven vanuit je eigen waarden. De workshop staat open voor iedereen, maar is het meest interessant voor ouders met jonge kinderen en personeelsleden die binnenkort hun rol als ouder opnemen.

  Workshop onbewuste vooroordelen – Leer in een recordtijd onbewuste vooroordelen kennen.

  “Iedereen met een brein is bevooroordeeld.” Ben jij het eens met deze stelling? Wil je weten wat onbewuste vooroordelen zijn en welke impact ze hebben op onze organisatie? Wat kunnen we doen om onbewuste vooroordelen te minimaliseren en betere beslissingen te nemen? Tijdens deze sessie proberen we inzicht te krijgen in onze eigen (gender)vooroordelen én ons bewust te worden van de impact van vooroordelen van anderen op ons functioneren en onze loopbaan. Om deel te nemen hoef je niet te weten wat onbewuste veroordelen zijn; een “open geest” is wel een vereiste!

  Workshop #metoo – Wie bepaalt in #metoo-tijden de spelregels?

  Een etterbuil barstte open in 2017: in vele sectoren stroomden getuigenissen de wereld in over alle mogelijke vormen van grensoverschrijdend gedrag. Vooral vrouwen - maar ook heel wat mannen - lieten blijken dat er wat moet veranderen. Wat betekent dat voor het samenwerken? Hoe kunnen we omgangsvormen bespreekbaar maken en waar nodig vernieuwen? Dat kan reactief, maar ook proactief. In deze interactieve workshop zoeken we constructieve manieren om met dit delicate onderwerp aan de slag te gaan.

  Workshop kantoorpolitiek – Bekijk jij kantoorpolitiek als een spel?

  Op de werkvloer is het meesterschap in het samenwerken, beïnvloeden, negotiëren, allianties smeden enzovoort van belang. Of je het nu leuk vindt of niet, toepast of er een afkeer van hebt, kantoorpolitiek maakt deel uit van het leven in elke organisatie. Herken de mechanismen en je eigen gedragsvoorkeuren en hoe deze een effect hebben op anderen en op je loopbaan. Tijdens deze sessie bekijken we de basisbeginselen. Wat is kantoorpolitiek en waarom bestaat het? Wat is beïnvloeden en waarom moet je er niet bang voor zijn? Ook jij kan beïnvloeden zonder je ethische en morele principes overboord te gooien.

  15.15 uur: Keynote door Michèle Mees: Vergeet de traditionele tegenstelling tussen mannen en vrouwen. Gebalanceerde leiders bouwen inclusieve organisaties.

  De gender gap zullen we enkel overbruggen door voorbij gender te durven kijken naar het onevenwicht tussen masculiene en feminiene kwaliteiten in leiderschap en organisaties: een inclusieve werkomgeving waarin alle aanwezige talenten tot ontwikkeling komen. Gebalanceerde organisaties bouwen vernieuwende en duurzame oplossingen die beter zijn voor alle stakeholders. Michèle Mees deelt de kernpunten van haar internationale ervaring in het ontwikkelen van een gebalanceerde inclusieve bedrijfscultuur waarin alle ruimte is voor diversiteit.

  15.45 uur: Debat: De panelleden nemen de thema's van de workshops samen en lichten hun visie toe. Wat zijn uitdagingen voor de toekomst? Welke ervaring hebben de panelleden gehad? Hoe kunnen we positief evolueren naar een beter genderevenwicht?

  • Michèle Mees - Centre for Balanced Leadership
  • Annelies D'Espallier - Ombudsdienst Genderkamer
  • Joz Motmans - Transgender Infopunt
  • Moderatie door Kris Smet - VRT

  16.30 uur: Receptie en netwerkmoment