chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Word lid van de 7 km-club. Nooit meer een zittend gat

  Looptijd: 28 mei 2018 tot 15 jun 2018

  Op 28 mei is de derde golf van de fietscampagne gestart. Die campagne wil Vlamingen verleiden om ook tijdens de werkweek te kiezen voor de fiets. Want als je op minder dan 7 km van je werkt woont, is de fiets vaak sneller en comfortabeler dan de wagen.

  Voordelen
  Is het nog nodig om de vele voordelen van fietsen naar het werk in de verf te zetten? Fietsen is gezond, voordelig, snel, ontspannend én je krijgt er energie van. Je merkt al na amper één fietsbeurt dat je stressniveau daalt. Maar vooral: je spaart geld uit en je bent, in veel gevallen, sneller op je werk of terug thuis.

  Fietsweek
  Van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 juni staat het industriepark in Sint-Niklaas in het teken van de fiets. Tijdens de Fietsweek willen de organisatoren bewijzen dat fietsen naar het werk niet alleen voordelig, maar ook ontspannend, gezond én snel is.

  Bedrijven kunnen hun werknemers inschrijven voor de grote fietstest. Het winnende bedrijf kan een aantal werknemers een hele week lang een unieke fiets laten testen, van stadsfiets tot plooi- of bakfiets.

  Campagne
  Deze golf focust op mensen die op minder dan 7 km van hun werk wonen en aan combimobiliteit doen. Combimobiliteit betekent dat je de auto combineert met een ander duurzaam vervoersmiddel zoals de fiets, de bus, de tram of de trein. Er volgen radiospots op Joe FM, Q-Music, Radio1, Radio 2 en Stubru. Daarnaast vind je advertenties op Facebook en in Metro, en boodschappen op broodzakken in Sint-Niklaas, Mechelen, Kortrijk, Oostende en Genk.

  Voor meer informatie kun je surfen naar www.7kmclub.be.