chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Zelf aan de slag met de waarden

  Wilt u aan de slag met de vier waarden? Hieronder kan u instrumenten terugvinden om met de waarden in uw entiteit/team/afdeling aan de slag te gaan, afgestemd op uw eigen noden.

  Toolbox waarden en organisatiecultuur

  Werkt uw organisatie nu al waardengedreven? Hoe laat u de waarden aansluiten op de identiteit van uw eigen entiteit? Wat is de rol van de leidinggevenden?

  De online toolbox is het hulpmiddel indien u wil werken rond waarden. De toolbox begeleidt u tijdens het volledige proces, van bepaling van de werkwijze tot communicatie en implementatie.

  De toolbox biedt een theoretisch kader, maar ook methodieken en goede praktijkvoorbeelden van andere entiteiten.

  Ontdek de toolbox waarden en organisatiecultuur

  Waardenspel: de Koerskaart

  Zoek je een eenvoudige manier om in groep na te denken over de betekenis van de vier waarden? Dan is het nieuwe waardenspel zeker geschikt. Het waardenspel is een Koerskaart die op maat van de Vlaamse overheid en samen met een groep medewerkers is ontwikkeld. Het spel duurt ongeveer 2 uur en je kan zonder begeleiding aan de slag gaan met 6 tot 10 spelers. 

  Waar vind je deze waarden terug in je job? Hoe kan je de waarden elke dag uitdragen, in je werk en in het contact met collega’s en klanten? Aan de hand van het waardenspel exploreer je de betekenis van vertrouwen, wendbaarheid, openheid, daadkracht. Op het einde ben je een ‘waardenambassadeur’ die concrete engagementen heeft geformuleerd om de waarden in de praktijk om te zetten.

  Heb je interesse om in je team, afdeling of entiteit van de Vlaamse overheid het waardenspel te gebruiken? Mail dan naar erna.avonts@kb.vlaanderen.be. Je krijgt gratis een aantal exemplaren. Wie meer Koerskaarten wil gebruiken, kan er ook bestellen tegen betaling.

  Penny De Beleyr van ABB hielp mee bij de ontwikkeling van het waardenspel en gebruikte de Koerskaart ook zelf al in een aantal teams. “Het waardenspel brengt de waarden van de Vlaamse overheid op een dynamische wijze tot een gespreksonderwerp. Op een luchtige manier worden de waarden duidelijk gesteld en staat iedereen stil bij wat de waarden betekenen op allerlei vlakken (persoonlijk en werkgerelateerd). De Koerskaart zorgt er ook voor dat de waarden omgezet kunnen worden naar concrete en uitvoerbare acties. Het ambassadeurschap dat eraan gekoppeld wordt, zorgt er ook voor dat het geen dode letter blijft, maar dat de waarden echt kunnen beginnen leven.”

  Koerskaart voorkant

  Interne opleidingen die bijdragen tot de 4 waarden van de Vlaamse overheid

  • Timemanagement
  • Coachende vaardigheden
  • Functiefamilies

  Interesse? Ga naar het vormingsweb en vind de opleiding via de zoekfunctie. Vind je de opleiding niet terug? Contacteer vorming@vlaanderen.be(link stuurt een e-mail).