RSS-feed

Wat is RSS?

RSS = Really Simple Syndication (eenvoudige gelijktijdige publicatie)

Een RSS-feed laat een internetgebruiker toe automatisch informatie over updates te krijgen van websites waar hij op ingeschreven is en die regelmatig worden aangepast, onder de vorm van  tekstberichtjes met eventueel bijhorende metadata zoals de datum van laatste aanpassing, auteur, …

Hoe abonneren?

Linksboven de lijsten ‘Nieuwe producten’ en ‘Gewijzigde producten’ op download.vlaanderen.be (zie Figuur 31) kan de gebruiker zich via het RSS-feed icoon abonneren op de Download RSS-feeds.

Zo wordt deze gebruiker automatisch aan de lijst met algemene feeds toegevoegd. Bijgewerkte informatie van de feed wordt automatisch naar zijn computer gedownload en kan worden bekeken in Internet Explorer en andere programma's.

Een RSS-feed laten toekomen in uw mailbox

Zodra de gebruiker een abonnement op een RSS-feed heeft, kan hij deze toevoegen aan zijn Outlook zodat hij de berichten als e-mails ontvangt.
Via zijn mailbox of in Outlook zal hij bij zijn mappenlijst de map ‘RSS-feeds’ of ‘RSS-kanalen’ terugvinden (Figuur 33).

De gebruiker moet via ‘rechtermuisklik’ op deze map kiezen voor ‘Nieuwe RSS-feed’ toevoegen…’.
Vervolgens zal het scherm ‘Nieuwe RSS-feed’ verschijnen (zie Figuur 34) en kan de gebruiker de links http://download.vlaanderen.be/RSSNieuweProducten.ashx?Type=RSS en http://download.vlaanderen.be/RSSGewijzigdeProducten.ashx?Type=RSS uit Internet Explorer hier toevoegen.