chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Beestig! Erfgoeddag op 23 april. Ontdek beestige schatten in je buurt

  Looptijd: 31 mrt 2023 tot 23 apr 2023

  In 2023 richt Erfgoeddag de schijnwerpers op onze mededieren. Van vleermuis, werkpaard en schoothond tot en met de grote boze wolf, de eerste zwaluw, de zwarte weduwe of de immer naarstige houtworm: op zondag 23 april 2023 komt u het hele dierenrijk tegen.

  Erfgoeddag heeft dan als thema 'Beestig!'. Dit jaar staan we stil bij hoe we naar dieren kijken en hoe die blik door de eeuwen is geëvolueerd.

  Bergen verzetten
  Samen kunnen we bergen verzetten. Dat bewees ‘Erfgoeddag maakt school’, de editie van 2022 met een ambitieus, creatief aanbod voor scholen. Sindsdien is het duidelijk: erfgoed en onderwijs zijn een sterke match! Daarom blijven we inzetten op het onderwijs, want de kinderen en jongeren van vandaag zijn de bezoekers en de erfgoedwerkers van de toekomst.

  Programma en activiteiten
  Samen met bijna 670 erfgoedorganisaties presenteert Erfgoeddag een programma van ruim 1000 gratis activiteiten. En tussen 17 en 28 april doen heel wat scholen mee aan de tweede editie van de Erfgoedweek. Nieuw dit jaar is dat Natuurpuntafdelingen uitzonderlijk een activiteit organiseren, waarbij ze ingaan op de evolutie van dier en natuur rondom ons.

  Het is duidelijk: of u nu zin hebt in debat, wilt bijleren of gewoon een boeiende wandeling of leuke workshop wilt volgen, Erfgoeddag biedt dit jaar een bijzonder gevarieerd en actief programma dat inzet op alle leeftijden. 

  Campagnemateriaal in de webshop
  Via de Erfgoeddagwebshop kunt u nog tot en met 12 april buttons, vlagjes, stiften en wegwijzers bestellen. U vindt ook heel wat campagnemateriaal dat u gratis kunt downloaden. Daarmee kunt u uw Erfgoeddag- en Erfgoedweekactiviteit in de kijker zetten via uw website en sociale media.

  In de dubbeldikke brochure vindt u een waaier aan teksten die u uitnodigen om iets met het thema te doen. Geniet ook van de dierenpoetryslam in deze video.

  Meer informatie
  U vindt het volledige programma op www.erfgoeddag.be.

   

  Campagnemateriaal