chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Communicatie-ondersteuning tijdens crisissen

  Wil je de centrale communicatiekanalen van de Vlaamse overheid inschakelen bij een crisis? Het gaat om het telefoonnummer 1700 en de website Vlaanderen.be.

  Telefoonnummer 1700 (elke werkdag tussen 9 en 19 uur)

  Onderbemand als gevolg van een crisis? Je kan dienst- en groepsnummers naar het nummer 1700 doorschakelen. Vooraf spreek je met Informatie Vlaanderen af wat er met de binnenkomende oproepen moet gebeuren. Bijvoorbeeld:

  • Een telefonische boodschap, of een voorlichter kan de oproep opnemen en melden dat de dienst op dat moment niet bereikbaar is.
  • Een telefonische boodschap, of een voorlichter kan de burger vragen om op een later tijdstip terug te bellen naar de dienst zelf.
  • De voorlichter kan de burger zelf een antwoord proberen te geven aan de hand van scripts in het kennissysteem.
  • De voorlichter kan de vraag van de burger noteren en per e-mail doorsturen naar de dienst.

  Informatie Vlaanderen gaat eerst na of de gevraagde ondersteuning de normale dienstverlening van 1700 niet in gevaar brengt. Bij grote extra volumes is er misschien een technisch alternatief mogelijk, zoals een FAQ-menu installeren met aparte boodschappen. De kosten worden doorgerekend aan jouw dienst.

  Website Vlaanderen.be

  Op Vlaanderen.be kan je een bericht laten plaatsen, afhankelijk van status en omvang van de crisis. Voor meer informatie wordt gelinkt naar de site van jouw dienst of naar een crisissite.

  Contact

  Binnen de kantooruren: neem contact op met Informatie Vlaanderen, via het nummer 02 553 55 23, of het e-mailadres redactie@vlaanderen.be.

  In dringende gevallen buiten de kantooruren worden 1700 en vlaanderen.be ingeschakeld via de procedures van het Coördinatie- en Crisiscentrum van de Vlaamse overheid (CCVO).