chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Erfgoeddag maakt school op 24 april

  Looptijd: 24 apr 2022

  1100 gratis activiteiten in het teken van erfgoed en onderwijs. Dat is een record in de geschiedenis van Erfgoeddag. Toevallig is dat niet: er is dit jaar niet alleen het vertrouwde publieksmoment op zondag 24 april, in de week erna doen ook heel wat scholen mee. 
   
  Na een geannuleerde editie in 2020 en een coronaproof editie in 2021 is Erfgoeddag dit jaar helemaal terug. En wel met een ongezien aantal activiteiten voor het publiek én scholen.

  In de hoofdrol: archieven, erfgoedbibliotheken, erfgoedcellen, heem- en familiekundige kringen, musea en heel wat andere erfgoedorganisaties. Die bieden zoals gebruikelijk niet alleen een kwaliteitsvol programma, maar zoeken ook nadrukkelijk het experiment op. 

  Thema: van escaperooms tot schools erfgoed
  Dit jaar belicht Erfgoeddag het erfgoed van onderwijs en opvoeding. De blikvanger is uiteraard het schoolse erfgoed: alles wat te maken heeft met opvoeding, leren en opgroeien. Er zijn lesdemonstraties, allerhande workshops en wandelingen langs schoolerfgoed. Daarnaast kun je deelnemen aan escaperooms en familievriendelijke rondleidingen achter de schermen.

  Meer informatie
  Surf voor het volledige programma naar www.erfgoeddag.be.