chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Hebt u een tuin? Neem dan deel aan het grootste tuinonderzoek in Vlaanderen

  Looptijd: 30 apr 2020 tot 31 aug 2020

  9% van Vlaanderen bestaat uit tuinen. Een enorme troef voor de natuur en de wetenschap. Maar wat groeit er in die 9%? Niemand heeft zicht op die blinde vlek in Vlaanderen. Behalve jij!

  De nieuwe campagne Mijn Tuinlab geeft je een zicht op wat je tuin voor jou kan betekenen én hoe jij de wetenschap kan helpen.

  Mijn Tuinlab is een van de 20 Citizen Science-projecten die de Vlaamse overheid ondersteunt.

  Laat je tuin iets betekenen voor de natuur
  Tel alle kleine lapjes privégroen bij elkaar en je ziet dat deze oppervlakte aan tuinen veel kan betekenen voor de natuur én voor de wetenschap in Vlaanderen. Naast een plaats voor ontspanning, tuinieren, sport en spel, leveren tuinen ook heel wat voordelen op. Denk maar aan diensten als wateropslag, leefgebied voor dieren en planten tot zelfs een buffer tegen klimaatverandering. Dat noemen we ecosysteemdiensten of natuurvoordelen.

  Mijn Tuinlab wil die natuurvoordelen in kaart brengen én er meteen voor zorgen dat jij kunt genieten van een gezonde tuin. Want een gezonde tuin is een tuin die ook voor jou zorgt.

  Hoe doe je mee aan Mijn Tuinlab?
  Maak je profiel aan en geef enkele tuinkenmerken in. Nu ben je klaar om aan toekomstige burgerwetenschapsprojecten deel te nemen. Zonder enige verplichting. Jij kiest aan welke projecten je deelneemt.

  Wat is jouw tuinscore?
  Maak je eigen tuinscore op en kom te weten hoe je tuin al scoort qua natuurvoordelen. Zuivert hij nu al voldoende vuile lucht? En hoe zit het met het aantal dieren en planten?

  Via de tuintips kun je aangeven welke acties je wilt ondernemen in je tuin of welke je al ondernomen hebt. Je ontvangt het laatste natuurnieuws en krijgt als eerste de resultaten van onderzoeksprojecten.

  Doe jij ook mee? Surf snel naar www.mijntuinlab.be voor alle informatie.

  Mijn Tuinlab is een initiatief van Natuurpunt, Kenniscentrum tuin+ (Erasmushogeschool) en KU Leuven, en krijgt steun van de Vlaamse overheid.

   

  Campagnemateriaal