Inleiding

In de downloadtoepassing (http://download.vlaanderen.be) vindt u een catalogus met alle producten die door Informatie Vlaanderen worden verdeeld, gerangschikt volgens diverse categorieën. U kunt zowel een dataset, een entiteit als een datasetgroep downloaden. Een zoekfunctie helpt u het juiste product te vinden.

In elk downloadpakket zult u standaard geografische data (vector of raster), artikeldocumenten (leesmij-tekst, metadata, gebruiksvoorwaarden, ...) en/of eventuele andere extra documenten of bestanden vinden.

Via de downloadtoepassing kunt u zowel vectoriële als rasterdata verkrijgen. De vectordata kunt u zelf op maat versnijden en worden “on the fly” voor u samengesteld, op basis van de informatie in de AGIV-databank op dat moment. Op die manier krijgt u steeds de meest actuele versie van het product.

Heb je vragen? Bekijk dan alvast de FAQ lijst.
Voor vragen of opmerkingen over het gebruik en de werking van de download-toepassing kunt u ook steeds contact opnemen met het Informatie Vlaanderen Contactpunt via het telefoonnummer +32 (0)9 276 15 00 of via het e-mailadres informatie.vlaanderen@vlaanderen.be.