chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Ik red levens

  Looptijd: 27 mrt 2020 tot 31 mei 2020

  Op 26 maart 2020 kondigde de Vlaamse overheid haar nieuwe #IKREDLEVENS-campagne aan. Daarmee wil ze alle Vlamingen oproepen om burgerzin te tonen. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De campagne wil met drie belangrijke ‘checks’ mensen aanzetten om goede gewoontes aan te nemen én vol te houden.

  Maak het verschil door 3 regels te volgen
  Tijdens de coronacrisis kan iedereen het verschil maken. Door de richtlijnen strikt op te volgen en door simpelweg thuis te blijven. Zo zorgen we er samen voor dat ook in deze moeilijke tijden iedereen zijn verantwoordelijkheid blijft nemen.

  Om de bevolking elke dag aan de richtlijnen te herinneren en te motiveren om ze correct op te volgen, lanceert de Vlaamse overheid een nieuwe campagne: #IKREDLEVENS. In overleg met het nationale crisiscentrum benadrukt de campagne drie belangrijke regels:

  • Ik blijf thuis en was regelmatig mijn handen.
  • Ik hou met ouderen alleen digitaal of telefonisch contact.
  • Ik hou 1,5 meter afstand als ik echt buiten moet zijn.

  Elodie, Dieter en An doen de check-check-check
  Daarnaast zullen ook Bekende Vlamingen en influencers mensen aanmoedigen om vaak de handen te wassen, fysiek contact met ouderen te vermijden en een afstand van 1,5 meter te houden als iemand echt buiten moet zijn. De gezichten van de campagne zijn Elodie Ouedraogo, Dieter Coppens en An Lemmens. Zij moedigen iedereen aan om de ‘check - check - check’ te doen. Want alleen als iedereen de drie regels volgt, kan de verspreiding van het coronavirus ingeperkt worden. 

  De Vlaamse overheid krijgt voor deze campagne de steun van alle Vlaamse mediapartners en zal de boodschap breed verspreiden via televisie, radio, magazines, kranten en online. 

  Meer informatie
  Bij het pasklaar materiaal vindt u campagnemateriaal. Surf voor meer informatie naar www.info-coronavirus.be of bel naar 0800 14 689.

   

   

  Campagnemateriaal