chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  #MissieMinder: actiedag op 25 november

  Looptijd: 25 nov 2022

  Tijdens de Europese Week van de Afvalvermindering gaat MOS op vrijdag 25 november 2022 opnieuw op #MissieMinder. MOS organiseert die actiedag al voor de derde keer voor scholen die inzetten op bewust verbruiken. Ieder jaar staat een ander thema in de schijnwerpers. 2020 stond in het teken van voedselverlies. In 2021 pakten de deelnemende scholen de berg wegwerpplastic aan. Dit jaar ligt de focus op textiel.

  Stof tot nadenken
  Textiel is onmisbaar in ons leven: onze kledij houdt ons warm, ze toont ook wie we zijn en waar we voor staan. Textiel wordt ook gebruikt voor bedlinnen, handdoeken, tapijten, gordijnen, autozetels, strandstoelen enzovoort. Daartegenover staat dat de mode-industrie een van de grootste industriële vervuilers wereldwijd is.

  Voor de productie is veel water nodig, namelijk 2700 liter voor één T-shirt. 10% van de wereldwijde broeikasgasuitstoot wordt veroorzaakt door de productie van kleding en schoenen. Tijdens het wassen van textiel komen er microplastics vrij. Zo komt er elk jaar een half miljoen ton microvezels in de oceaan terecht. (bron: ovam.vlaanderen.be/duurzaam-met-textiel)

  MOS wil daar iets aan doen! Ga jij mee op #MissieMinder?

  Meer Informatie
  Voor meer informatie kunt u surfen naar www.mosvlaanderen.be