chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  VAPH

  “Elke dag dat je niet op Vlaams glas zit, is er één teveel”

  Het Vlaams Agenschap voor Personen met een Handicap staat in voor het toewijzen van subsidies aan instellingen en personen met een handicap. VAPH was op zoek naar een oplossing om al hun sites met elkaar te kunnen verbinden aan hoge bandbreedte tegen een zo laag mogelijke kost.

  De uitdaging

  “Het aansluiten van onze datacenters met elkaar en met ons hoofdkantoor via het Vlaams glas was een uitdaging, maar we zijn niet bang om nu te investeren om zo onze recurrente kosten in de toekomst naar beneden te krijgen”, aldus Peter van Biesen van VAPH. “Ook waren we op zoek naar een manier om onze bandbreedte -die erg laag was- te verhogen.”

  De oplossing

  Uitstekende dienstverlening en opvolging

  Samen met de projectingenieur van AWV hebben we gekeken bij welke van onze sites er al glasvezelkabel binnen in het gebouw was en voor welke sites er nog graafwerken nodig waren.

  De nodige telecommunicatieapparatuur werd in de eindpunten geplaatst en de verbindingen geconfigureerd. “Zo leek het alsof al onze sites in hetzelfde gebouw lagen en zo kon onze IT-dienst makkelijk het interne WAN-IP-netwerk uitbouwen.”

  “De communicatie met AWV verliep uitstekend.  We zijn doorheen het hele proces begeleid door erg competente mensen en de service was uitstekend”, aldus Peter van Biesen. “Ik moest mij bijvoorbeeld zelf niet bezighouden met het aansturen en opvolgen van de aannemers, en dat is service van onschatbare waarde .”

  De aansluiting op het Vlaams glas liep heel vlot. “Het Vlaams glas is enorm uitgebreid. Het is eigenlijk heel jammer dat het zo weinig bekend is.”.

  Het resultaat

  Besparingen en performantiewinst dankzij Vlaams glas

  “Naast de uitstekende service en tarieven hebben we dankzij de ruime capaciteit van het Vlaamse glas ook een enorme performantiewinst kunnen boeken. We zijn van 2-10Mb per seconde naar 100 Mb per seconde gegaan voor onze provinciale afdelingen en van 100Mb per seconde naar 1 Gb per seconde internet gegaan en dat voor een fractie van de prijs”, stelt Peter van Biesen. “Een ander voordeel is dat we zelf geen bestek meer hebben moeten uitschrijven maar dat we gebruik konden maken van de diensten van het agentschap Wegen en Verkeer.”

  Kortom "We zijn heel tevreden met het resultaat. Vlaams Glas is onze absolute voorkeur geworden, we gaan nog enkel de private markt op indien het echt niet anders kan. Overal waar we het verhaal kunnen brengen, zullen we dat zeker doen.”

  Dienst: Aanleg van glasvezel

  Indien u een grote afnemer bent en/of uw site ligt dicht bij het bestaande Vlaamse glasvezelnetwerk, dan kan u uw sites connecteren met het Vlaamse glasvezelnetwerk door glasvezelkabels te laten aanleggen tot op uw sites. Dit kan via het raamcontract van de Vlaamse overheid.

  Lees meer

  Contacteer ons