chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Voordelen

  Waarom het aanbod van glasvezelverbindingen en netwerkdiensten van de Vlaamse overheid interessant is voor u.

  klokVeiligheid, integriteit en betrouwbaarheid op de eerste plaats

  Het Vlaamse glasvezelnetwerk loopt over dezelfde glasvezellijnen als het telematicanetwerk van het Agentschap Wegen en Verkeer. De telematicatoepassingen die het agentschap aanstuurt langs deze trajecten hebben vaak heel hoge eisen op vlak van veiligheid en betrouwbaarheid. Die kunnen gegarandeerd worden dankzij zeer scherpe SLA’s met de aannemers en doordat het netwerk fysiek en logisch gescheiden is van de netwerken van privéaanbieders.

  vereenvoudigingVereenvoudig uw administratie

  Het Vlaamse glasvezelnetwerk kiest elke drie à vier jaar de beste aannemers in de markt voor netwerkbeheer, glasvezelwerken en netwerkdiensten. U kunt als klant gebruik maken van deze raamcontracten, waardoor u zelf vrijgesteld wordt van het uitschrijven van aanbestedingen en de administratie rond het beheer van deze contracten.

  grafiekSchaalvoordelen voor de hele Vlaamse overheid

  Glasvezeltrajecten hebben vooral een hoge investeringskost. De kosten van het Vlaamse glasvezelnetwerk worden gedeeld door haar gebruikers. Hoe meer gebruikers, hoe lager de kosten voor elke entiteit. Ook bij het gezamenlijk afnemen van internet en datacenterdiensten zijn er aanzienlijke schaalvoordelen voor de overheid.

  spaarvarkenUw uitgaven zijn onze kosten

  Het Vlaamse glasvezelnetwerk rekent geen winstmarge aan. Alle inkomsten worden geïnvesteerd in het netwerk. Ons doel is niet het maximaliseren van de winst, maar wel het minimaliseren van uw kosten. We willen de uitgaven aan telecommunicatie van de volledige Vlaamse overheid zoveel mogelijk verkleinen en tegelijkertijd de best mogelijke dienstverlening bieden.

  portolioUitgebreid dienstenportfolio

  Het Vlaamse glasvezelnetwerk biedt een uitgebreid dienstenpakket aan gaande van connectiviteit tot volledige netwerkoplossingen. Daarnaast hebben we ook enkele specifiekere netwerkdiensten zoals internetconnectiviteit, wifi overal, VOnet en een ruim datacenteraanbod.

  schaarOplossing op maat

  Wij zoeken samen met u de beste oplossing voor uw netwerk. U bepaalt daarbij zelf het niveau waarop u diensten wenst af te nemen. Wilt u een volledig uitgewerkte netwerkoplossing? Dat kan. Wilt u uw eigen netwerk uitbouwen over het Vlaamse glasvezelnetwerk? Dat is ook mogelijk. Heeft u sites die nog niet zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk? Dan helpen wij u met het bepalen van de ideale connectieoplossingen voor u.

  pinpoint verbindingGoede ligging

  Naast ons uitgebreid dienstenportfolio is ook de uitgestrektheid van het netwerk meer dan het vermelden waard. Het Vlaamse glasvezelnetwerk bestaat uit ongeveer 4000 km glasvezeltrajecten van Oostende tot Hasselt en van Brussel tot de Noorderkempen. We zijn aanwezig langs alle belangrijke hoofdwegen en in de meeste grote steden. Daarnaast kunnen we u ook verbinden met een aantal van de grootste Belgische datacenters.