chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
    Terug naar overzicht Stuur een e-mail

    Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
    U ontvangt een kopie van uw bericht.

    Terug naar overzicht Chat met ons
    Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
    Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

    Positieve boodschappen versterken ons mentale evenwicht

    Looptijd: 13 nov 2020 tot 31 mrt 2021

    Ook tijdens de tweede golf kan iedereen wel een opkikker gebruiken. Veel Vlamingen verliezen de moed, plannen zijn opnieuw in het water gevallen, ons sociale leven staat weer on hold. Het platform checkjezelf.be helpt Vlamingen om mentaal fit te blijven met verhalen, oefeningen en tips. Er zijn nieuwe thema’s toegevoegd die vooral een positieve boodschap willen brengen.

    “Er is op dit moment een sterke behoefte aan positieve boodschappen. Mensen zoeken manieren om zin te geven aan hun dagen, hoe moeilijk die ook zijn. Daar willen we hen met dit platform bij helpen”, vertelt de Vlaamse minister van Welzijn.

    Informatie, oefeningen en tips
    Het platform checkjezelf.be is uitgebreid met verdiepende informatie, tips van experten en getuigenissen, gebundeld in positieve thema’s als zelfvertrouwen, verbondenheid en zingeving.

    Je kunt meteen aan de slag met die thema’s, aan de hand van eenvoudige oefeningen. Zo zijn er oefeningen om op een ludieke manier te ontspannen, om dankbaar te leren zijn of om je emoties toe te laten en te accepteren.

    Bekende Vlamingen delen hun persoonlijke ervaringen. Zo heeft Sarah Vandeursen het over iets dat ze vaak doet: piekeren. Leen Demaré spreekt openhartig over haar jobverlies. Francisco Schuster toont wat voor een onvervalste positivo hij is.

    Ook experts geven uitleg in korte videoboodschappen. Dirk De Wachter praat over zingeving en verbondenheid. Gedragstherapeut Filip Raes spreekt over piekeren. Prof. dr. Jessie Dezutter gaat in op positiviteit. Daarnaast vertelt kindertherapeut Nicole Vliegen over ouderschap en professor arbeidspsychologie Hans De Witte over jobonzekerheid.

    Surf voor meer informatie naar checkjezelf.beHier vind je een van de filmpjes.