chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
    Terug naar overzicht Stuur een e-mail

    Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
    U ontvangt een kopie van uw bericht.

    Terug naar overzicht Chat met ons
    Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
    Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

    Ga in automodus voor je rijdt

    Looptijd: 1 feb 2021 tot 28 feb 2021

    Laat je niet afleiden achter het stuur, ga in automodus en hou je aandacht bij het verkeer. Dat is de boodschap van de nieuwe campagnegolf van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Als je rijdt, leg je je gsm buiten handbereik, zet je hem op stil of op niet storen. Geen enkele melding is een ongeval waard.

    De Vlaamse minister van Mobiliteit: “Afleiding door smartphonegebruik achter het stuur veroorzaakt levensgevaarlijke situaties en is intussen uitgegroeid tot een van de grootste killers in het verkeer. Kies daarom voor een slimme oplossing en ga in automodus voor je vertrekt. Door bepaalde functies van je smartphone uit te schakelen, hem op stil te zetten of buiten handbereik te leggen, vermijd je dat je tijdens het rijden wordt afgeleid. Terugbellen of een antwoordje sturen kan probleemloos achteraf, vanop een veilige plek.”

    Bekende gezichten promoten automodus
    Van 1 tot 28 februari moedigen Adriaan Van den Hoof, Dieter Coppens en Tine Embrechts je aan om in automodus te gaan en zo ongevallen te vermijden. Dat doen ze via 315 wegaffiches verspreid over heel Vlaanderen, in radiospotjes op MNM, Qmusic, Studio Brussel en Top Radio en via berichten op sociale media. In een onlinevideo nemen Adriaan, Dieter en Tine de proef op de som. Zij gaan consequent in automodus als ze in de wagen stappen. Het resultaat van dat experiment zie je op de Beloofd!-website

    Campagnemateriaal
    Je vindt al het campagnemateriaal onder deze tekst. Voor meer informatie over deze campagne kun je surfen naar www.beloofd.be of www.veiligverkeer.be. De campagnevideo vind je hier.

     

    Campagnemateriaal