chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
    Terug naar overzicht Stuur een e-mail

    Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
    U ontvangt een kopie van uw bericht.

    Terug naar overzicht Chat met ons
    Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
    Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

    17 oktober, Werelddag van Verzet tegen Armoede

    Looptijd: 11 okt 2021 tot 24 okt 2021

    De Werelddag van Verzet tegen Armoede vindt jaarlijks plaats op 17 oktober. Het is dé gelegenheid bij uitstek om wereldwijd de armoedeproblematiek onder de aandacht te brengen.

    Het Netwerk tegen Armoede koos dit jaar het ‘recht op maatschappelijke participatie’ als centraal thema. Mensen in armoede hebben vaak met uitsluiting te maken. Dat is tijdens de coronacrisis nog meer op scherp gesteld doordat afstandsonderwijs vaak niet lukte, door een krappe behuizing, door hogere prijzen voor basisproducten …

    Mensen in armoede willen gewoon mens kunnen zijn: ze willen graag ergens deel van uitmaken, zichzelf kunnen zijn, zichzelf ontwikkelen … Kortom: ze willen deel uitmaken van de samenleving. Ze willen gezien en gehoord worden en de armoedecirkel doorbreken.

    Algemeen coördinator Heidi Degerickx: “We roepen met onze 58 verenigingen iedereen op om samen met mensen in armoede sterke oplossingen te bedenken die echt voor hen werken. Ze vragen geen oplapmiddelen, maar echte kansen door structurele maatregelen.

    Het netwerk tegen Armoede roept op om werk te maken van toegang tot een gezonde woning, groene publieke ruimte, betaalbare energie, gelijke onderwijskansen, een inkomen boven de armoedegrens zodat mensen zichzelf en hun kinderen goed kunnen voeden, en een arbeidsmarkt waar ze werkbaar en duurzaam werk vinden.

    Praktisch
    In de week voor en na 17 oktober staat een dertigtal acties en activiteiten op het programma, verspreid over Vlaanderen en Brussel. Surf voor meer informatie naar www.17oktober.be.

     

    Campagnemateriaal