chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
    Terug naar overzicht Stuur een e-mail

    Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
    U ontvangt een kopie van uw bericht.

    Terug naar overzicht Chat met ons
    Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
    Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

    Lesgeven is alles geven

    Looptijd: 24 mrt 2022 tot 30 sep 2022

    De nieuwe campagne ‘Lesgeven is alles geven’ daagt mensen die het verschil willen maken uit om leraar te worden.

    Het onderwijsveld wil nu de instroom versterken met een imagocampagne die de fantastische en unieke aspecten van de job in de kijker zet. De campagne wijst mensen ook de weg naar het lerarenberoep. Er zijn weinig mensen die de diverse paden naar het lerarenberoep kennen, of die bijvoorbeeld weten dat je al geld kunt verdienen in het onderwijs terwijl je nog een pedagogische opleiding volgt. 

    Arbeidsvoorwaarden en ondersteuning
    De job van leraar werd de voorbije jaren stap voor stap aantrekkelijker gemaakt. Zo werden de arbeidsvoorwaarden verbeterd en kwam er meer ondersteuning in de klas. Beginnende leerkrachten krijgen sneller uitzicht op een vaste benoeming, er is meer aanvangsbegeleiding, zij-instromers kunnen voor een hele reeks vakken tot tien jaar (en in sommige gevallen zelfs twintig jaar) anciënniteit meenemen, leerkrachten krijgen ICT-ondersteuning, er zijn nieuwe internet- en fietsvergoedingen, er zijn extra middelen om leerkrachten vrij te stellen van administratieve taken en van andere niet-kerntaken ...

    Doelstellingen
    De campagne heeft twee grote doelstellingen.

    • Ten eerste is het een fiere imagocampagne die mensen wijst op de fantastische en unieke aspecten van de lerarenroeping.
    • Ten tweede is het een rekruteringscampagne die kandidaat-leerkrachten de verschillende wegen naar het lerarenberoep wijst. Er zijn weinig mensen die weten wanneer je voor een klas kunt gaan staan. Zo heb je geen pedagogisch bekwaamheidsbewijs nodig om leraar te worden: je kunt al beginnen lesgeven terwijl je een pedagogische opleiding volgt. Je verdient dan al geld terwijl je (bij)studeert.

    Campagne
    De campagne ‘Lesgeven is alles geven’ gebruikt alleen authentieke beelden van echte leerkrachten en echte leerlingen. De spots en advertenties zullen de komende drie schooljaren te zien zijn op sociale media, op tv en in bioscoopreclames. De onderwijsverstrekkers, vakbonden, grote steden, hogescholen, universiteiten, scholen en leerkrachten dragen de campagne mee uit. De tv-spot vind je hier.

    Hier vind je meer informatie over leraar worden.

     

    Campagnemateriaal