chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
    Terug naar overzicht Stuur een e-mail

    Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
    U ontvangt een kopie van uw bericht.

    Terug naar overzicht Chat met ons
    Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
    Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

    Vlaanderen zoekt bedrijven die een eigen bos willen planten

    Looptijd: 9 jun 2022 tot 30 sep 2022

    Na de focus op bosuitbreiding bij particulieren begin 2022 lanceert de Vlaamse overheid nu een campagne voor bedrijven. Ook bedrijven kunnen hun bosje bijdragen.

    Bosalliantie
    Begin dit jaar lanceerden het Agentschap voor Natuur en Bos, het Departement Omgeving, VLM en de Bosalliantie een campagne voor bosuitbreiding met focus op particulieren. De Bosalliantie blijft verder werken aan het pad richting 4000 hectare extra bos. Niet alleen particulieren beschikken over gronden die bebost kunnen worden. Ook bedrijven kunnen hun bosje bijdragen. De inhoud van de nieuwe campagnegolf is vergelijkbaar met de vorige: er zijn subsidies en er is hulp van de Bosalliantie om een eigen bedrijfsbos te planten. De eerste stap is een bosbabbel aanvragen via bosteller.be.

    Torfs en Naessens
    Wouter Torfs van Schoenen Torfs en Willy Naessens van de Willy Naessens Group zetten hun schouders onder deze campagne. Torfs heeft zijn eigen bedrijfsbos aan zijn hoofdzetel in Sint-Niklaas. Dit najaar volgt Willy Naessens het goede voorbeeld met de uitbreiding van zijn bestaande bos op een paar kilometer van zijn hoofdzetel in de Vlaamse Ardennen.

    Beide bedrijfsleiders hebben een radiospot ingesproken die van 6 juni tot eind juni op Radio 1 loopt. Daarnaast verschijnen er interviews op standaard.be en tijd.be waarin Wouter Torfs en Willy Naessens andere bedrijfsleiders aanmoedigen om hun voorbeeld te volgen.

    Meer informatie vindt u op www.bosteller.be. Via deze link kunt u een bosbabbel aanvragen.

     

    Campagnemateriaal