chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
    Terug naar overzicht Stuur een e-mail

    Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
    U ontvangt een kopie van uw bericht.

    Terug naar overzicht Chat met ons
    Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
    Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

    De dag die ik nooit meer vergeet. Stop it Now! Vlaanderen lanceert aanbod voor naasten

    Looptijd: 29 jun 2023 tot 31 aug 2023

    Stop it Now! Vlaanderen is het kanaal voor de preventie van seksueel kindermisbruik. Aan de hand van de hulplijn biedt Stop it Now! ondersteuning en hulp aan iedereen die zich zorgen maakt over de eigen seksuele gevoelens of het gedrag naar minderjarigen, en aan iedereen die bezorgd is over iemand in de naaste omgeving. Voortaan kunnen partners, familieleden en vrienden bij Stop it Now! terecht voor een nieuw aanbod. Stop it Now! biedt hun nu ook hulp en ondersteuning via lotgenotengroepen en een online naastenforum, alsook online zelfhulp.

     “De dag dat we in de vroege ochtend uit bed werden gebeld door de politie herinner ik me als gisteren. Ze namen mijn partner mee. Ben je hervallen, vroeg ik? Hij bekeek seksuele beelden van minderjarigen. Ik bleef alleen achter in een leeg huis dat helemaal overhoop was gehaald.” - getuigenis van een partner -

    Dienstverlening Stop it Now!
    De dienstverlening bestaat uit het bieden van een luisterend oor, informatie en hulp via de hulplijn die anoniem en gratis bereikbaar is per telefoon, e-mail en chathulp. Ongeveer één op vier hulpvragers zijn mensen uit de dichte omgeving van personen die seksuele gevoelens ervaren voor minderjarigen, of die zich zorgen maken over het gedrag van een naaste. Stop it Now! lanceert nu een nieuw specifiek aanbod voor die doelgroep.

    Uitbreiding aanbod naar partners familieleden en vrienden
    Partners, familieleden en vrienden ervaren verschillende emoties wanneer ze ontdekken dat iemand uit hun dichte omgeving zich seksueel aangetrokken voelt tot minderjarigen, of wanneer een naaste vertelt dat die gevoelens heeft voor kinderen. Ze ervaren zelf vaak een stigma en gebrek aan hulp. Niet alleen verdienen zij de nodige aandacht in hun zoektocht naar erkenning, een luisterend oor en hulp, ook spelen zij een belangrijke rol in de preventie van seksueel kindermisbruik. Met lotgenotengroepen, een online forum en (online) zelfhulp tracht Stop it Now! daarop een antwoord te bieden.

    “Het is vaak minder ‘ver van mijn bed’ dan sommigen denken. Helaas is seksueel kindermisbruik nog steeds een enorm groot probleem. Iedere (potentiële) pleger heeft een naaste, ook mensen die worstelen met hun seksuele gevoelens voor kinderen hebben geliefden. Laat ons erkennen dat ook de naaste omgeving een lijden kan ervaren en hun de ondersteuning bieden die ze nodig hebben.” – Minne De Boeck, criminologe UFC projectverantwoordelijke Stop it Now! -

    Meer informatie
    Maak je je zorgen over de seksuele gevoelens of het gedrag van een naaste? Zoek hulp op naasten.stopitnow.be of start het gesprek met Stop it Now!, anoniem en gratis.

    Neem contact op met Stop it Now! door te surfen naar www.stopitnow.be of te bellen naar  0800 200 50. De hulplijn is open op:

    • dinsdag 15.00 - 19.00 uur,
    • woensdag 9.30 - 12.30 uur,
    • vrijdag 12.00 - 15.00 uur.

    De chat is open op dinsdag van 15.00 tot 19.00 uur. De hulplijn is ook bereikbaar via e-mail: mailto:vragen@stopitnow.be.

     

    Campagnemateriaal