chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Week van de Bij van 28 mei tot 4 juni

  Looptijd: 28 mei 2023 tot 4 jun 2023

  Met de tiende editie van Week van de Bij moedigt het Departement Omgeving lokale besturen, bedrijven en burgers aan om zich in te zetten voor een betere leefomgeving voor zowel honingbijen als wilde bijen.

  Bed & Breakfast
  Een ‘Bed & Breakfast’ voor de bij. Dat is het thema waarmee de ‘Week van de Bij’ van 28 mei tot en met 4 juni 2023 iedereen aanspoort voldoende voedsel en nestgelegenheid te voorzien voor bijen.

  Bijen vervullen een uiterst belangrijke functie als bestuiver van landbouwgewassen, fruitteelten en wilde planten. Zonder bijen geen fruit of groenten. Bijen hebben het steeds moeilijker om te overleven. Solitaire bijen, hommels en honingbijen hebben onze hulp nodig voor meer voedsel en nestgelegenheid. We kunnen allemaal iets doen, ook in onze eigen tuin. Dat kan onder meer met het bouwen van een bijenburcht en aandacht voor de ‘bloeiboog’, het moment waarop planten en bloemen in bloei staan.

  Groot Bijenfeest in Brugge
  Op 28 mei 2023 organiseren de stad Brugge en ‘Week van de Bij’ het groot Bijenfeest op het domein Beisbroek te Brugge. In de namiddag zijn er voor iedereen, van klein tot groot, van bijenkenner tot sympathisant tal van workshops en infostanden rond het bijenverhaal. We trachten iedereen actief te bestuiven met het bloemen- en bijenvirus. De toegang is gratis.

  Informatie
  Voor meer informatie kunt u surfen naar www.vlaanderen.be/week-van-de-bij.

   

  Campagnemateriaal