chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Week van het Bos van 10 tot 17 oktober 2021

  Looptijd: 10 okt 2021 tot 17 okt 2021

  Ook dit jaar vliegen we in oktober de deur uit. Tijdens de Week van het Bos gaan we op ontdekking in de natuur om de hoek.

  Allemaal het bos in!
  Alle klassen van de kleuter- en lagere scholen krijgen een educatief pakket opgestuurd. Leerlingen uit het kleuteronderwijs worden dit jaar op sleeptouw genomen door Bo de Specht, Wickedi Wolf en Hubert het Vliegende Hert. Met de verrekijker rond de nek, een loep in de zak en een schatkaart in de hand, gaan ze op ontdekking in de nabije natuur.

  Leerlingen uit de lagere school gaan in oktober met Alexander von Humboldt op ontdekking. Als je met die bioloog, geoloog en geschiedkundige het avontuur opzoekt, loert er achter elke boomstam een verrassing. Naast een slimme wetenschapper was hij ook een avonturier en een buitenbeentje. Aan beide educatieve pakketten is een leuke wedstrijd verbonden.

  Uiteraard kun je ook met vrienden of familie van de Week van het Bos genieten. Wil je paddenstoelen zoeken in Moerbeke-Waas, de geheimen van het natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd in Dilsen-Stokkem ontdekken of de kneepjes van het natuurvak leren in valleinatuurgebied Drooghout in Oosterzele? Wat dacht je van een workshop lepelsnijden in centrum Vroenhoeve Torhout? Wandel je liever aan en rond het Zilvermeer in Mol of kies je voor het Warandebos in Kortenberg? Je ziet het, er is voor elk wat wils. Het bos is er voor iedereen, voor jong of oud!

  Surf voor meer informatie naar Op ontdekking met de Week van het Bos: 10-17 oktober 2021 | Agentschap voor Natuur en Bos.

   

  Campagnemateriaal