chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Wie wint de Onroerenderfgoedprijs 2021?

  Looptijd: 22 jan 2021 tot 1 okt 2021

  De vijf voorbije edities van de Onroerenderfgoedprijs bewijzen het: Vlaanderen telt prachtige monumenten, landschappen en archeologische sites. Ook in 2021 organiseert de Vlaamse overheid de Onroerenderfgoedprijs. Dit keer leggen we de focus op erfgoed dat niet regelmatig publiek toegankelijk is.

  Eigenaar of beheerder
  Ben jij een eigenaar of een beheerder die de laatste vijf jaar goed zorg heeft gedragen voor erfgoed? Dan kun je deelnemen. Deze jaargang staat in het teken van beschermd erfgoed dat in de regel niet toegankelijk is voor het grote publiek, zoals een woning, een school, een graftombe of een besloten tuin.

  Inschrijven tot 1 maart
  Kandidaten voor de wedstrijd kunnen zich tot en met 1 maart 2021 online inschrijven op https://www.onroerenderfgoedprijs.be/inschrijven. Een externe jury kiest drie laureaten, waarvan één als winnaar wordt aangeduid. Elke laureaat ontvangt 2.500 euro. De winnaar krijgt daarbovenop nog eens 12.500 euro. Er wordt ook een publieksprijs aan deze wedstrijd gekoppeld, waarbij het grote publiek kan stemmen op zijn favoriete laureaat. Aannemers, architecten en andere uitvoerders maken kans op een eervolle vermelding voor vakmanschap. 

  De prijsuitreiking van de Onroerenderfgoedprijs zal plaatsvinden op vrijdag 1 oktober 2021.

  Meer informatie vind je op www.onroerenderfgoedprijs.be.