chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Zet restafvalbakken samen en never alone

  Looptijd: 8 mei 2023 tot 30 jun 2023

  Niet sorteren? Da’s zóóóó jaren ‘90. Vandaag is sorteren een goeie gewoonte voor de meeste Vlamingen. Meer zelfs, in Europa horen we bij de beste sorteerders. Vooral thuis dan, want op het werk belandt die gewoonte al snel in de prullenmand. Iets wat je bij jou op de werkvloer makkelijk kunt veranderen.

  Zet afvalbakken samen, afvalbakken zijn better together
  Als je medewerkers of collega’s voor een sorteereiland staan, maken ze meestal wél de juiste keuze. Ze motiveren om te sorteren is dus best simpel: zet restafvalbakken never alone, maar altijd bij sorteerbakken voor pmd, keukenafval, en papier en karton. Zorg ook voor sorteerbakken voor hout, piepschuim, puin, afgewerkte olie of voor ander afval dat typisch is voor wat je bedrijf doet.

  Sorteren is meer dan een verplichting
  Voor bedrijven in Vlaanderen is het – afhankelijk van je sector – verplicht om 24 soorten afval te scheiden. Dat is niet altijd evident, maar wel nodig. Want bij bedrijven belandt er nog té veel recycleerbaar materiaal bij het restafval. Dat wordt verbrand en gaat verloren. Een sorteereiland kan dat dus al grotendeels oplossen.

  Meer tips
  Meer tips of materialen zoals het videofilmpje die je medewerkers helpen sorteren? Vraag advies aan je afvalinzamelaar of surf naar iksorteerinmijnbedrijf.be.

   

  Campagnemateriaal