Concreet?

  • Voor toegangsbeheerder:

Als toegangsbeheerder dien je te controleren of alle gebruikers binnen jouw organisatie de nodige rechten hebben op de gebruikte applicaties.

Om je hier maximaal in te ondersteunen zorgen we voor een automatische overzetting van de gebruikersrechten naar ACM-IDM. Dit gebeurt in de week van 5 november.
Een aantal gebruikers kunnen echter niet teruggevonden worden in ACM-IDM, als toegangsbeheerder dien je hiervoor zelf rechten toe te kennen aan deze gebruikers.  Je bent hiervan via mail op de hoogte gebracht.

We vragen je om dit zelf naar de medewerkers binnen de eigen organisatie te communiceren. Zo kan je zelf bepalen wanneer jullie de overstap maken.

Opgelet: de overgangsperiode loopt nog tot eind dit jaar. Vanaf 01/01/2019 wordt het inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord uitgeschakeld.

  • Voor gebruikers:

Vanaf 5 november word je via mail op de hoogte gebracht van de toegekende rechten. Vanaf dat moment kan je aanmelden met de nieuwe knop “lokaal bestuur”.

Vanaf 1 januari 2019 zal je verplicht moeten inloggen met die knop. Contacteer je toegangsbeheerder als je eind december nog geen rechten gekregen hebt voor jouw applicaties.

Voor sommige applicaties is er impact.