chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Aansluiten op MAGDA voor voertuiggegevens van DIV

  Nummerplaten liggen aan de basis van een aantal aanrekenbare kosten die overheden bij voorkeur automatisch willen factureren. Denk aan onder andere parkeerretributies en GAS-boetes voor snelheidsovertredingen. In de meeste gevallen willen overheidsinstanties achterhalen wie de titularis van een nummerplaat is. Soms worden ook extra gegevens van het voertuig opgevraagd zoals merk, model en kleur om zich ervan te vergewissen dat de nummerplaat correct herkend werd. Zowel de technische- als persoonsgegevens worden bijgehouden in het kentekenregister van de de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV). Instanties die hiervoor een overeenkomst hebben afgesloten met de DIV, kunnen deze gegevens ophalen.

  Echter, in 2020 heeft de DIV het veroudere communicatieprotocol (SOAP) waarmee de gegevens tot nu toe werden opgehaald, vervangen door een nieuwe, meer hedendaagse manier van datatransmissie: REST-services.

  Dit heeft gevolgen voor gemeenten, parkeerbedrijven, veiligheidsdiensten en andere instanties die vandaag al gegevens ophalen, via een interface van hun softwareleverancier of eigen IT-diensten. Zij zullen namelijk vòòr 31 december 2021 een aantal aanpassingen moeten doorvoeren. Alle nieuwe aansluitingen zullen meteen via de nieuwe REST-diensten gebeuren. 

  Kies de situatie waarin u zich herkent voor meer informatie over de gevolgen en de aansluitprocedure.