chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Bilzen Mysteries

  Een schitterende erfgoedsite, een internationaal cultuur- en congrescentrum, een toeristische trekpleister: de Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen is het allemaal. Alden Biesen, ooit gebouwd door de Duitse Ridderorde, is nu een van de grootste kasteeldomeinen in de Euregio. Het is een visitekaartje van de Vlaamse overheid en werd voor vele miljoenen minutieus gerestaureerd na een grote brand.

  In opdracht van Stad Bilzen en Toerisme Vlaanderen werd voor Landcommanderij Alden Biesen het evenement “Bilzen Mysteries” ontwikkeld. Dit is een soort klank- en lichtspektakel waarbij de bezoekers met behulp van een tablet worden rondgeleid. De voorstelling zal de komende zeven jaar meerdere keren per avond worden gehouden.

  De uitdaging

  In de voorstelling moeten tot 200 bezoekers met een tablet op het landgoed en in het kasteel kunnen rondlopen. Daarvoor diende het draadloos netwerk (wifi) op en rond Alden Biesen fors uitgebreid en opgewaardeerd te worden. Hiervoor waren slechts luttele maanden doorlooptijd beschikbaar.

  De oplossing

  De specialisten van Het Facilitair Bedrijf en HB-plus maakten een ontwerp voor de uitbreiding van het netwerk, op basis van de vereisten van Bilzen Mysteries. Er moest gegraven worden voor extra glasvezel, netwerkapparatuur vervangen en/of toegevoegd, en er moesten een groot aantal wifi antennes bijgeplaatst worden (ook buiten).

  Tenslotte moest alles zo ingeregeld worden dat de dekking overal voldoende was. Daarbij was essentieel dat de tablets steeds tot de milliseconde gesynchroniseerd zouden blijven met het klank- en lichtspektakel.

  Het resultaat

  In september 2016 werd de eerste voorstelling van Bilzen Mysteries proefgedraaid voor de medewerkers aan het project en andere genodigden. Deze proef was 100% geslaagd. Kort daarop werd een tweede voorstelling voor ca. 200 genodigden gegeven. Ook deze verliep feilloos.

  Bilzen Mysteries zal de komende zeven jaar elke avond meerdere malen worden uitgevoerd.

  “De uitdaging was groot, maar het resultaat is geslaagd, dankzij de flexibele samenwerking tussen bekwame technici en creatieve geesten. Voor de toekomst is het een hele geruststelling dat Bilzen Mysteries kan rekenen op een onomstootbare support voor een magische voorstelling, elke keer opnieuw.” aldus Geert Werkers Executive Producer Bilzen Mysteries.