chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Dienst jachtvergunningen

  "We wilden ons overbezet netwerk normaliseren. Na lang zoeken kwamen we hiervoor bij Het Facilitair Bedrijf terecht. We kregen direct feedback en een voorstel van oplossing voor het probleem. De afspraken werden volledig door de dienst ICT geregeld en nagekomen."

  De uitdaging

  Het nieuwe jachtseizoen stond voor de deur. Dan is het steeds aanschuiven voor het vernieuwen van de jachtverloven en jachtvergunningen. In hun kantoor aan de Kalendeberg in Gent beschikten de collega’s van de dienst jachtvergunningen “maar” over een ADSL-lijntje. Aangezien zij met vrij grote Accessbestanden werken, die gestockeerd staan op hun server in Brussel was dit een zo goed als onwerkbare situatie. Elke keer de entertoets ingedrukt werd, hadden de collega’s rustig de tijd om bij wijze van spreken een koffietje te drinken. Dat was zowel voor hen frustrerend als voor de groeiende wachtrij aan de balie ... .

  Na het onderzoeken van allerlei alternatieven kwam de medewerkers van "Jacht" begin mei 2016 bij Het Facilitair Bedrijf aankloppen met de vraag om een werkbaar netwerk tegen 1 juni 2016.

  De oplossing

  Gezien de korte tijdsspanne was het omwille van de nodige graafwerken niet mogelijk om een nieuwe aparte datalijn te voorzien aan de Kalendeberg. Om de hoek in de Gouvernementsstraat -  bij het provinciehuis - konden we wel vrij snel een Vlaams-glaslijn aanleggen.

  De provincie beschikt over een (fiber)verbinding tussen het provinciehuis en de Kalendeberg. Er werd dan ook in dialoog met de informaticadiensten van de Provincie Oost-Vlaanderen onderzocht of een stukje van hun netwerk gebruikt kon worden. Op basis van de filosofie van een 'gemeenschappelijk & logisch gescheiden netwerk” kwamen alle partijen al snel tot een oplossing: een apart VLAN (virtual local area network) gecreëerd op het netwerk van de provincie. Dit betekende twee vliegen in één klap: de collega’s van de dienst jachtvergunningen beschikten over een snelle verbinding. De Vlaamse collega’s gestationeerd in het provinciehuis konden meteen meegenieten van de nieuwe verbinding. Hun thuiswerkoplossing (blauwe bakjes) werd overbodig.

  Op 24 mei werden alle installaties en configuraties uitgevoerd. Op 1 juni konden de jachtverloven en -vergunningen aan een ongezien tempo uitgerold worden.

  “We wilden ons overbezet netwerk normaliseren. Na lang zoeken, kwamen we bij Het Facilitair Bedrijf terecht. We kregen direct feedback en een voorstel van oplossing voor het probleem. De afspraken werden volledig door de dienst ICT geregeld en nagekomen. De vooropgestelde deadline werd gerespecteerd. We konden op korte termijn met een goed werkend netwerk aan het nieuwe seizoen beginnen” aldus Marnix Versprille, Hoofddeskundige bij de Vlaamse dienst van de gouverneur.