chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Ondersteuning voor entiteiten rond stress en burn-out

  Als leidinggevende of HR-medewerker moet je niet zelf alle psychosociale problemen oplossen. Burn-out is een complexe problematiek die nooit één oorzaak heeft. Het is dan ook logisch dat je niet altijd weet hoe je burn-out moet aanpakken, hoe je iemand kan helpen. Zoek zelf ook informatie en steun zodat je weet hoe je kan helpen. En dan kan je je personeelsleden beter informeren over een geschikte aanpak van burn-out of hen doorverwijzen naar de juiste mensen.

  Raamcontract: vorming en advies

  Als je als entiteit ondersteuning wil bij een welzijnsuitdaging op het vlak van werkgebonden stress en burn-out, dan kan je een beroep doen op een raamcontract. In de dienstencatalogus vind je alle informatie over het raamcontract stress en burn-out: hoe je kan bestellen, waarvoor je een beroep kan doen op het raamcontract, wie er kan afnemen...

  Deze ondersteuning kan bestaan uit een algemene of verdiepende vormingssessie voor personeelsleden, HR-medewerkers of leidinggevenden. Bijvoorbeeld inzicht over stress en burn-out, veerkracht, gesprekstechnieken, coachend leiderschap… Aansluitend kan er ook een kort adviestraject volgen.

  Bij wie kan je nog terecht voor ondersteuning?

  Personeelsleden en leidinggevenden met vragen over welzijnsbeleid kunnen eerst terecht bij hun contactpersoon welzijn of HR-medewerker. Als contactpersoon welzijn of HR-medewerker kan je zelf advies en ondersteuning vragen aan de preventieadviseurs psychosociale aspecten.

   

  Bouw met ons mee aan een werkplek waar iedereen zich goed voelt